GEZE-dörrsystem vid det nya huvudkontoret hos Furla

Mitt i den toscanska idyllen har det traditionsrika företaget Furla byggt sitt nya huvudkontor. Här bedrivs tillverkning och produktutveckling. Det särskilda kravet på projektet var att arkitekturen skulle infogas optiskt så harmoniskt som möjligt i den naturliga omgivningen, samtidigt som de industriella effekterna på regionen skulle hållas så små som möjligt för hållbarhetens skull. Företaget satsar på bekväma dörrsystem från GEZE i det tilltalande entréområdet i fastighetskomplexet.

Tidlösa handväskor och accessoarer från Italien: Furla

Modeföretaget Furla grundades 1927 av Roman Furlanetto i italienska Bologna, och är fortfarande i familjens ägo som aktiebolag. Furla står framför allt för förstklassiga väskor från Italien till överkomliga priser. Produkterna kännetecknas av en klassisk design. Det nya huvudkontoret och den nya produktionsanläggningen befinner sig i Tavarnelle Val di Pesa ca 30 km söder om Florens. Det moderna fastighetskomplexet imponerar med en lyckad kombination av modern industriarkitektur och det romantiska, italienska landskapet.

Säkerhet och komfort i entréområdet för personalen – tack vare GEZE

Piazza Furla utgör områdets mittpunkt, tar emot besökare och personal, och leder dem vidare till entréområdet. Platsen har utformats efter entrén till en toscansk villa: Cypresser visar vägen till entrédörren. Varje dag besöks fastigheten av ca 150 personer. Därför är hygienen och säkerheten lika viktiga faktorer som den inbjudande karaktären.

Slimdrive SL NT, svart, infogas perfekt i fastighetens minimalistiska designkoncept, tack vare den låga bygghöjden på endast 7 cm.

Slimdrive SL NT, svart, infogas perfekt i fastighetens minimalistiska designkoncept, tack vare den låga bygghöjden på endast 7 cm. © Alberto Violante / GEZE GmbH

Smart dörrsystem för säkerhet och hygien

Det särskilda kravet på entrédörren: Den måste klara Chianti-landskapets vindar som ofta kan vara mycket byiga. Dessutom måste den fungera bekvämt och hygieniskt beröringsfritt. Som idealisk lösning valde man Slimdrive SL NT skjutdörrsystem med ISO-glas-profilsystem i dubbeldörrsvarianten. I färgen RAL 9005 svart, och tack vare den mycket låga bygghöjden på endast 7 cm infogas det kraftfulla och nästan osynliga systemet mycket smidigt i fastighetens minimalistiska designkoncept.

Den jämngående likströmsdrivenheten med lågt slitage i Slimdrive SL NT har mycket låga underhållsbehov.

Den jämngående likströmsdrivenheten med lågt slitage i Slimdrive SL NT har mycket låga underhållsbehov. © GEZE GmbH

Enkel integration och säkerhet

Slimdrive SL NT anpassas diskret till arkitekturen; dessutom kan dörrsystemet även integreras enkelt i fastighetsteknikens styrsystem tack vare CAN-buss-hopkoppling. Ett integrerat batteri svarar för säkerheten och garanterar nödöppning vid t.ex. strömavbrott.

Apropå säkerhet: Som tillval finns det olika mekaniska och elektriska förreglingar till Slimdrive SL NT för ökat inbrottsskydd.

Mer om fastighetssäkerhet

Med lågt slitage och lågt underhållskrav

Slimdrive SL NT skjutdörrsautomatik är en likströmsdrivenhet med lågt slitage och mycket jämn gång. Skulle det uppstå fel i driften identifieras de automatiskt och loggas så att de kan åtgärdas snabbt. Dessutom minskar underhållsarbetet väsentligt tack vare självrengörande rullvagnar. Det sparar inte bara in kostnader utan bidrar även till hållbarheten.

Mer om energieffektivitet

Energieffektivitet med dörrsystem från GEZE

Automatiska dörrar som Slimdrive SL NT ökar inte bara hygienen i högfrekventerade fastighetsentréer. Dörrar som öppnas automatiskt och som stängs tillförlitligt ökar även fastighetens energieffektivitet och utgör på så sätt ett viktigt bidrag till fastighetens hållbarhet. De svarar för komfort, säkerhet och energieffektivitet i mycket stor utsträckning eftersom de är integrerade i en genomtänkt fastighetsautomation.

Mer om fastighetsautomation

Hållbara fastigheter: Utmärkelse till Furla

Ett av företagets åligganden är att minska sin miljöpåverkan. Det nya fastighetskomplexet har utvecklats så att de industriella aktiviteterna begränsas till ett minimum på regionen. Även inom produktutvecklingen söker man hela tiden efter innovativa, hållbara produktionslösningar.

I slutet av maj 2022 meddelade Furla att det nya huvudkontoret har erhållit en ISO-certifiering för sitt miljöstyrsystem. En förutsättning för certifieringen är en verksamhetsrelaterad miljöpolitik, fastställande av miljömål och ett miljöprogram, samt ett styrsystem som bidrar till måluppfyllelsen.

Mer om Green Building