Planering

Effektiv planering är halva vägen – GEZE kan hjälpa dig

Nya direktiv och innovativ teknik gör att dagens byggprojekt blir alltmer komplexa. Våra experter hjälper dig med tips och råd inför dina projekt. Vi erbjuder personlig och skräddarsydd rådgivning under alla projektfaser. Av oss får du den produktinformation du behöver och effektiva verktyg.

BIM-objekt

Integrerad byggnadsplanering med GEZE:s BIM-objekt

  • Ladda ned BIM-objekt kostnadsfritt
  • Finns för ArchiCAD, Autodesk Revit, Nemetschek Allplan
  • Insticksprogram för gränssnitt mot konfigurationsverktyget för dörrar

När du använder ArchiCAD, Revit eller Allplan,kan du ladda ner och konfigurera BIM-objektet från GEZE i ditt CAD-program. BIM erbjuder ytterligare fördelar utöver byggnadsvisualisering, vilket är av särskilt intresse under planerings- och konstruktionsfasen. GEZE:s BIM-objekt innehåller information som underlättar planeringen av underhållsprocesserna och ger bättre kostnadsöverblick.

Läs mer om GEZE:s BIM-objekt

Anbudsinfordran

Rätt dokument för din offert

GEZE kan hjälpa dig med att skapa projekt och produktspecifika anbudsinfordringar, med ritningar och kabelscheman. Du hittar tillhörande mallar och verktyg på vår webbplats och i GEZE-katalogen.

Du kan även anlita GEZE:s projektkonsulter. De kan hjälpa dig kostnadsfritt med nödvändiga tekniska lösningar, övergripande projektering och dörrförteckningar.

Mejla oss för mer information

Gå till beskrivningstexter på GEZE:s webbplats

GEZE får utmärkelser av arkitekter

Arkitekter medverkar regelbundet i enkätundersökningar om vilka byggproduktstillverkare de tycker bäst om att jobba med samt vem som levererar de bästa produkterna och lösningarna.

Visa mer Visa mindre

Arkitekter uppskattar GEZE

Architect's Darling Award

Guldutmärkelse för GEZE automatdörrar © GEZE GmbH

Dubbelt prisbelönt: Vid 2017 års Architects’ Darling Award fick GEZE guld i kategorin ”Automatic Doors”. Företaget fick även brons i kategorin ”Safety & Access Control”. 

Golden Phoenix belönar de mest efterfrågade lösningarna inom byggbranschen. Omkring 2 000 arkitekter och planeringsingenjörer deltog i den stora undersökningen om vem som erbjöd de bästa produkterna och lösningarna.

Skräddarsydd och branschspecifik rådgivning

Oavsett vad du arbetar med för projekt kan du alltid lita på GEZE som en kompetent lösningsleverantör och pålitlig partner. Vi är förtrogna med de förhållanden som råder inom respektive bransch, både i Tyskland och utomlands. Därför kan vi erbjuda optimalt projekteringsstöd. Vi erbjuder omfattande projektrådgivning när det gäller specifikationer, lösningar och support.

Serviceexperterna på GEZE har många års erfarenhet och känner till alla krav som ställs på byggnadssystem. De erhåller kontinuerligt fortbildning avseende ändringar i regelverk och direktiv. Vi hjälper dig även med skräddarsydda lösningar.

Läs mer om våra branschlösningar

Du är välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning:

Gå till kontaktformuläret
Kurser

Kurser för arkitekter och planerare

På våra kurser tar vi upp de vanligast frågorna som arkitekter och planerare har om dörrautomation, dörrteknik och säkerhetsteknik. Som systemtillverkare förstår vi växelverkan mellan design och krav, och den kunskapen hjälper oss att hitta rätta komponenter till dörrar. Läs mer om utbildningar i din region.

Planeringsverktyg

Praktiska planeringsverktyg för ditt projekt

Utöver personlig rådgivning kan GEZE:s planeringsverktyg även hjälpa dig direkt på arbetsplatsen. Med våra planeringsverktyg kan du utforma dina projekt effektivare. Dörrar och fönster kan exempelvis planeras på webben. Via vår app har du tillgång till olika GEZE-produkter även när du är ute på fältet.

GEZE:s hantering av dörrförteckningar

Dörrförteckningar fungerar generellt som utgångspunkt för beskrivningstexter eftersom man med deras hjälp kan sammanfatta alla dörrkrav så utförligt som möjligt. Tydlig menynavigation, kommentarsfält och komfortfunktioner är till bra hjälp när man ska fylla i GEZE:s dörrförteckningar. At the same time, the many explanations offer you help with decision making. GEZE provides users with an easy-to-use solution.

Login to the GEZE client portal

Powerturn Dörrdator screenshot

Powerturn dörrdator

Powerturn dörrdator

Så här avgör du snabbt och smidigt vilka tillämpningsområden som Powerturn är bäst lämpad för: Med bara ett fåtal uppgifter som mats in i den webbaserade dörrkalkylatorn kan den ge definitiva uppgifter om möjlig bredd och vikt för dörrbladen.

Gå till Powerturn-dörrdatorn

Konfiguration av automatiska dörrsystem inklusive kabelscheman

GEZE:s klientportal ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt planera och konfigurera automatiska dörrsystem. Efter avslutad konfiguration får du automatiskt ett kabelschema. Det innebär planeringsprocessen att inte bara förenklas: Since the plans are assigned to a specific order, they also help to compile accurate documentation. Vill du börja med planeringsprocessen nu behöver du bara logga in på klientportalen:

Gå till konfiguration av automatiska dörrsystem i GEZE:s klientportal

Powerturn Dörrdator screenshot

Powerturn Dörrdator screenshot

Verktyg för karuselldörrar och bågskjutdörrar 

GEZE:s klientportal erbjuder dig möjligheten till enkel planering och konfiguration av karuselldörrar och bågskjutdörrar. To start with the planning process now, simply log on to our client portal:

Gå till verktyget för karuselldörrar och bågskjutdörrar i GEZE:s klientportal

Fönsterberäkningsprogram WinCalc 2.0

WinCalc

WinCalc är ett enkelt och smidigt program som på kortaste tid gör komplicerade beräkningar när du ska utforma fönstersystem. Med det här programmet kan du beräkna manuella och motordrivna ventilationsfönster, rökluckor (RWA) och system för naturlig brandgasventilation (NRWG) och utforma rätt nödströmscentral för brandgasventilation.

Login to the GEZE client portal

GEZEthermic 

GEZEthermic beräknar värmeöverföringskoefficienterna, så kallade U-värden, för GEZE:s skjutdörrar med referens till EN ISO 10077-1:2006-09. Du kan tillämpa U-värdena i denna funktion när du ska beräkna energibalansen. Ladda ned GEZEthermic (ZIP | 10,62 MB)

Datapaketet LogiKal

Vid planering, beräkning, konstruktion och beställning av fasader kan du använda GEZE-produktdata från Orgadata, BMEcat och Datanorm. Med ett musklick kan du ta med de tekniska egenskaperna för GEZE-produkterna som en paketlösning i beräkningar och projekteringar och även integrera dem i de fortsatta tillverkningsprocesserna. Det är också lätt att tillmötesgå speciella krav. Även komplexa system kan planeras och produceras utan några som helst tekniska svårigheter.

Ladda ned ditt GEZE-datapaket från Orgadata eller kontakta oss:

Gå till Orgadata

Kontakta oss

GEZE THZ

Kabelplanering © GEZE GmbH

Kabelplanering

När konfigurationsresultaten från WinCalc-konfigurationen överförs till GEZE:s klientportal får användarna automatiskt även ett kabelschema i enlighet med de skräddarsydda, egenskapsspecifika uppgifterna. Det innebär att projekteringen inte bara förenklas. Eftersom ritningarna är avsedda för en viss beställning kan de även användas för att ta fram exakt dokumentation.

Login to the GEZE client portal

Logga in på GEZE:s klientportal

På GEZE-portalen finns en rad verktyg som du kan använda för att välja rätt i vårt stora produktsortiment. Ett sådant verktyg är konfigurationsverktyget för planering av dörrar och fönster. Du kan även beställa våra produkter direkt på nätet. Logga in på vår GEZE-klientportal och utnyttja våra tjänster.

Login to the GEZE client portal

Downloads

Information som kan laddas ned

Expertplanering

Hjälp med expertplanering

Planeringshjälp för dörrsystem

Beroende på vilken installation det gäller måste dörrarna uppfylla krav på brandsäkerhet, inbrott, värmeisolering, ljudisolering och tillgänglighet i olika direktiv. Dessa krav visar sig ofta vara mycket komplexa. I större byggprojekt registreras dörrar i dörrförteckningar som innehåller specifikationer för varje dörr.

Har man deltagit i diverse byggnadsaktiviteter under projekterings- och konstruktionsfasen eller om det saknas en övergripande genomgång av dörrtekniken kan detta påverka implementeringen av mycket komplexa dörrsystem negativt. GEZE erbjuder rådgivning inklusive dörrplanering och hjälper dig att välja rätt komponenter.

Riktlinjer och krav vid tillgänglighetsplanering

Självständighet är särskilt viktig för personer med funktionshinder samt äldre personer som vill kunna uppleva sin närmiljö på egen hand och utan begränsningar. Glädjande nog har samhället börjat lägga större vikt vid temat ”tillgänglighet”. Medan begreppet ”tillgänglighet” tidigare förknippades med fysisk begränsning, hög ålder och sjukdom ligger fokus idag mycket mer på fördelarna med tillgänglighet, närmare bestämt självständighet, bekvämlighet och säkerhet. Barriärfritt byggande har idag införlivats i flera standarder och bestämmelser.

I likhet med den allmänna byggnadslagstiftningen i Tyskland är det generellt sett förbundsländerna själva som bestämmer den rättsliga grunden för barriärfritt byggande. Det gör projekteringen mycket komplex. Vi på GEZE är förtrogna med tillhörande standarder och riktlinjer och hjälper dig gärna under planeringsfasen.

Läs mer om tillgänglighet

GEZE:s produktvideor på YouTube

Gå till vår GEZE YouTube-kanal och titta på utförlig information om GEZE:s produktsortiment i ett bekvämt videoformat. Utöver presentationen av GEZE:s lösningar i produktvideorna har vi även laddat upp installations- och monteringsvideor. Använd dessa och få ut så mycket som möjligt av GEZE-produkterna.

Gå till GEZE:s YouTube-kanal
Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig?

Har du frågor eller förslag? Du kan kontakta oss på flera olika sätt.

Kontakt

GEZE Sverige +46 8 732 34 00