GEZE – din partner för individuell rådgivning och heltäckande support

GEZE erbjuder omfattande information och tjänster som underlättar installationen av våra produkter och rådgivningen till dina kunder så långt som möjligt. Genom vårt holistiska rådgivningskoncept och vår väletablerade expertis hjälper vi dig genom alla delar av projektcykeln – såväl på nätet som per telefon eller direkt på plats.

Installationsinformation

Installation av GEZE-produkterna

GEZE Service Shooting 2022

© Karin Fiedler / GEZE GmbH

GEZE Service Shooting 2022

© Karin Fiedler / GEZE GmbH

GEZE-produkter:

 • är lätta att installera
 • programvarustödd driftsättning av produkter
 • kan kombineras för att skapa individuella lösningar
 • finns i flera varianter för att tillgodose olika behov
 • kan skräddarsys på begäran

Hjälp från GEZE för installation/montering via:

 • monteringsvideor och monteringsanvisningar
 • med ett smart-fix monteringssystem i vissa fall
 • GEZE-portalen med specifika installationsdokument
 • kurser för montering och driftsättning
 • teknisk support tillgänglig när som helst från GEZE Service

Driftsättning och service

GEZE-produkter såsom uppställningssystem, automatiska dörrsystem eller brandgasventilation ökar komfortnivåerna i en byggnad. På samma gång är de alltid en integrerad del av ett säkerhetskoncept. Det är därför som byggnadslagar stipulerar strikta krav för montering, inspektion och service av sådana system.

Monteringsvideor

Monteringsanvisningar för våra produkter på GEZE:s YouTube-kanal

Gå till vår GEZE YouTube-kanal och titta på utförlig information om GEZE:s produktsortiment i ett bekvämt videoformat. Utöver presentationer av GEZE:s lösningar hittar du även installations- och monteringsvideor här. Här finns all hjälp du behöver när du använder GEZE:s produkter.

Gå till GEZE:s YouTube-kanal
Rådgivning

Individualiserad och branschspecifik rådgivning

© Karin Fiedler / GEZE GmbH

Oavsett vad du arbetar med för projekt kan du alltid lita på GEZE som en kompetent lösningsleverantör och pålitlig partner. Vi är förtrogna med de förhållanden som råder inom respektive bransch, både i Tyskland och utomlands. Därför kan vi erbjuda optimalt projekteringsstöd. Vi erbjuder omfattande projektrådgivning när det gäller specifikationer, lösningar och support.

Serviceexperterna på GEZE har många års erfarenhet och känner till alla krav som ställs på byggnadssystem. De erhåller kontinuerligt fortbildning avseende ändringar i regelverk och direktiv. Vi kan även leva upp till mycket individuella krav.

Läs mer om våra branschlösningar

Du är välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning:

Gå till kontaktformuläret
Professionell utbildning

Utveckla kompetens och fördelar

Ta reda på mer om våra GEZE-produkter på en av våra expertutbildningar. © Karin Fiedler / GEZE GmbH

Vår utbildning omfattar ett brett kvalificeringsprogram för GEZE-produkter samt information om standarder och riktlinjer som gör det möjligt för oss att hålla dig uppdaterad om tekniska frågor och produktnyheter. Ditt deltagande bekräftas med ett kompetenscertifikat om dina kunskaper GEZE:s produkter.

Syftet med denna tjänst är att du ska få lära känna de GEZE-produkter som är bäst lämpade för dina speciella användningsområden. Genom att skaffa dig kunskaper om de expansionsmöjligheter som lämpliga tillbehör ger kan du även erbjuda dina kunder bättre rådgivning.

BIM objects

GEZE stöder byggnadsföretagen under BIM-processen

”Kan du även leverera det här till mig som ett BIM-objekt?”

Dörrbranschen får i allt högre grad sådana här och liknande önskemål. GEZE erbjuder byggföretagen olika tjänster genom sin mångåriga erfarenhet med BIM. Hit hör:

 • tillhandahålla förkonfigurerade dörrobjekt
 • stödja projekt  
 • besvara frågor som hör ihop med BIM
 • Informationsevenemang för BIM
   

Lär dig mer om BIM

Monteringsverktyg

Appar och verktyg för din installation

Med hjälp av GEZE:s monteringsverktyg kan du implementera ditt projekt i lugn och ro utan stress. Vi hjälper dig i det dagliga arbetet genom att tillhandahålla information, konfigurationsverktyg och specialframtagna produkter för installatörerna. Thanks to our app, you can have the variety of GEZE products with you, even when you are on the go.

GEZE Powerturndator verktyg-förhandsgransknngsbild

Förhandsgranskning av Powerturndator-verktyget.

Powerturn dörrdator

Bestäm snabbt och enkelt vilka tillämpningsområden som Powerturn är bäst lämpat för. I dörrkalkylatorn på webben behöver du bara mata in enstaka uppgifter för att få en tydlig specifikation av dörrbladens bredder och vikter.

Gå till Powerturn-dörrdatorn

Konfiguration av automatiska dörrsystem inklusive kabelscheman

GEZE:s klientportal ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt planera och konfigurera automatiska dörrsystem. Efter avslutad konfiguration får du automatiskt ett kabelschema. Det här är inget som bara underlättar installationen. Eftersom ritningarna är avsedda för en viss beställning kan de även användas för att upprätta en exakt dokumentation. Vill du börja med planeringsprocessen nu behöver du bara logga in på klientportalen:

Gå till konfiguration av automatiska dörrsystem i GEZE:s klientportal

Verktyg för karuselldörrar och bågskjutdörrar

GEZE:s klientportal erbjuder dig möjligheten till enkel planering och konfiguration av karuselldörrar och bågskjutdörrar. Vill du börja med planeringsprocessen nu behöver du bara logga in på klientportalen:

Gå till verktyget för karuselldörrar och bågskjutdörrar i GEZE:s klientportal

MSW-konfigurationsverktyg

Man kan skapa omfattande projekt för manuella skjutväggssystem (MSW-system) utifrån några få uppgifter. Automatiskt skapad layout och detaljritningar underlättar och kompletterar installationen av systemet. De konfigurerade MSW-systemen kan sedan enkelt beställas direkt via vår klientportal. 

Gå till konfigurationsverktyget för MSW på GEZE:s klientportal

GEZEthermic

GEZEthermic beräknar värmeöverföringskoefficienterna, så kallade U-värden, för GEZE:s skjutdörrar med referens till EN ISO 1077-1:2006-09. Du kan tillämpa U-värdena i denna funktion när du ska beräkna energibalansen.

Ladda ned GEZEthermic (1,74 MB )

Datapaketet LogiKal

Vid planering, beräkning, konstruktion och beställning av fasader kan du använda GEZE-produktdata från Orgadata, BMEcat och Datanorm. Med ett musklick kan du ta med de tekniska egenskaperna för GEZE-produkterna som en paketlösning i beräkningar och projekteringar och även integrera dem i de fortsatta tillverkningsprocesserna.
Det är också lätt att tillmötesgå speciella krav. Även komplexa system kan planeras och produceras utan några som helst tekniska svårigheter.

Ladda ned ditt GEZE-datapaket från Orgadata eller kontakta oss:

Gå till Orgadata

Kontakta oss

Kabelplanering

När konfigurationsresultaten från WinCalc-konfigurationen överförs till GEZE:s klientportal får användarna automatiskt även ett kabelschema i enlighet med de skräddarsydda, egenskapsspecifika uppgifterna. Det innebär att projekteringen inte bara förenklas. Eftersom ritningarna är avsedda för en viss beställning kan de även användas för att ta fram exakt dokumentation.

Logga in på GEZE:s klientportal

GEZEconnects

Underlätta konfigurationen av automatiska dörrsystem. Genom att ladda ned vår programvara kan du upprätta en trådlös koppling mellan en dator och de automatiska dörrsystemen från GEZE. Alla inställningar för dörrsystemet görs och sparas via vårt intuitiva gränssnitt. Dessutom visar diagnostikfunktionerna de viktigaste funktionsparametrarna i dörrsystemet i realtid.

Ladda ned GEZEconnects (107 MB)

Logga in på GEZE:s klientportal

På GEZE-portalen finns en rad verktyg som du kan använda för att välja rätt i vårt stora produktsortiment. Ett sådant verktyg är konfigurationsverktyget för planering av dörrar och fönster. Du kan även beställa våra produkter direkt på nätet. Logga in på vår GEZE-klientportal och utnyttja alla våra tjänster.

Logga in på GEZE:s klientportal

Nedladdningar

Information som kan laddas ned

Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig?

Har du frågor eller förslag? Du kan kontakta oss på flera olika sätt.

Kontakt

GEZE Sverige +46 8 732 34 00

GEZE kommer till dig. Med vår nya GEZE Showmobil

© GEZE GmbH

GEZE har varit ute på fältet sedan 2007 och presenterat våra senaste produkter och lösningar. Efter hundratusentals kilometer genom Europa har showbussen blivit en fast attraktion i evenemangskalendrarna för många distributörer, installatörer och partner.

Ladda ned broschyren (PDF | 604 KB)

Mer information om GEZE:s showbuss