Fallstudier

GEZE dörrstängare: komfort på högsta nivå

Tysklands första bergshotell beläget i hjärtat av Bayerns alplandskap. Konceptet för Kempinski Hotel i Berchtesgaden kombinerar lyxig modernitet med naturliga inslag. GEZE utrustade det femstjärniga hotellet med innovativa produkter såsom integrerad dörrstängare GEZE Boxer.

GEZE dörrsystem för högsta designkrav

Kempinski Hotel Berchtesgaden, som ligger på över 1 000 m höjd, ritades av de välkända München-arkitekterna Kochta. Naturliga färger och former är lika viktiga för designen av hotellet som valet av material och belysning. Den moderna dörrtekniken från GEZE ligger helt i linje med designkonceptet i detta extravaganta projekt.

Automatiska skjutdörrar i helglas i entréområdet

Inglasad automatdörr i hotellentrén.

Elegant design: inglasade skjutdörrar med drivenhet Slimdrive SL i entrén.

Två helt inglasade automatiska skjutdörrar i huvudentrén till hotellet hälsar gästerna välkomna. GEZE valde det integrerade helglassystemet GEZE IGG till den automatiska dörren, som integrerar profiler och dörrbeslag osynligt mellan de rörliga dörrbladen. I kombination med drivenheten Slimdrive SL med en höjd på endast 70 mm är denna lösning både elegant och funktionell. Förutom sin kompakta bygghöjd kännetecknas Slimdrive SL även av sin mångsidighet – enheten har också certifierats enligt DIN 18650. De minimalistiska skjutdörrarna i helglas utgör en kontrast till naturstensfasaden och passar in perfekt i hela designkonceptet på hotellet.

GEZE Boxer – elegant integrerad dörrstängare

Berchtesgaden Kempinski Hotel har 126 rum och 12 sviter. Alla gästrumsdörrar har konsekvent utrustats med GEZE Boxer dörrstängare för att ge gäster och personal optimalt och enkelt tillträde. De integrerade dörrstängarna i Boxer-serien passar in så gott som osynligt i dörrbladet och anpassas perfekt till lyxhotellets exklusiva rumsinredning. GEZE erbjuder Boxer dörrstängare i två olika storlekar.

  • Storlek 2-4 flyttar dörrblad med en bredd på upp till 1100 mm och en vikt på upp till 130 kg
  • Storlek 3-6 flyttar dörrblad med en bredd på upp till 1400 mm och en vikt på upp till 180 kg

Den integrerade dörrstängaren Boxer ISM med mekanisk styrning av stängningssekvensen passar för dörrar med dubbla dörrblad. Versionen Boxer E-ISM erbjuder extra komfort och förhöjd säkerhet och har även en elektromekanisk hållmagnet samt en mekanisk styrning av stängningssekvensen.

Funktionella golvdörrstängare för stora dörrar i korridorområdena

Korridorområde med skiljeväggar i glas och öppen glasdörr.

Tunga korridordörrar kan hållas öppna individuellt med GEZE golvdörrstängare.

En del av korridorområdet på Berchtesgaden Kempinski Hotel är avdelad med helglasade skiljeväggar. Rummen är tillgängliga via stora glasdörrar. GEZE utrustade de tunga dörrarna, monterade på strukturremmar, med golvdörrstängaren TS 550 E-G samt versionen TS 550 E-IS-G med en integrerad styrning av stängningssekvensen för dörrar med dubbla dörrblad. Den robusta kapaciteten hos golvdörrstängarna, uppställningsvinkeln med varierbar inställning, och möjligheten att ställa in ytterligare parametrar, till exempel stängningskraft och stängningsfart, spelade en viktig roll i beslutet att välja dessa lösningar.

GEZE-produkter på Kempinski Hotel i Berchtesgaden

  • GEZE IGG integrerade helglassystem
  • Slimdrive SL drivenhet
  • GEZE Boxer dörrstängare
  • TS 550 E-G golvdörrstängare
  • TS 550 E-IS golvdörrstängare