Fallstudier

Automatdörrar i perfektion: GEZE fastighetsteknik på Jansen campus

Jansen Campus representerar ytterligare en utökning av Jansen AG:s huvudkontor i den schweiziska kantonen St Gallen, med huvudfokus på designegenskaper. Skräddarsydda automatdörrar och innovativ säkerhetsteknik från GEZE passar in perfekt i de moderna linjerna för detta campus.

Automatiska dörrar passar in perfekt i utseendet hos Jansen campus

Den nya byggnaden, designad av Davide Macullo Architects, uppförd till en kostnad av 14 miljoner schweizerfranc, består av fyra triangulära strukturer som är sammanbundna. GEZE har levererat moderna automatdörrar både till campusentrén och till inomhusområdet och trapporna. De uppfyller fastighetens höga krav vad gäller säkerhet, barriärfritt tillträde och design.

Funktionalitet och säkerhet tack vare drivenheten GEZE Slimdrive

Skjutdörrssystem med de kompakta drivningssystemen GEZE Slimdrive med en höjd på endast 7 cm är lysande stjärnor i världen av automatdörrar. Versionen Slimdrive SL-FR RC2 kombinerar arkitektonisk dörrperfektion med maximal funktion:

  • kraftfull och extremt tyst drivenhet
  • testad inbrottssäkerhet enligt motståndsklass 2
  • förhöjd säkerhet i utrymnings- och räddningsvägar – säkert öppnande även vid brand

Automatdörrar – tillgänglighet för alla dörrstorlekar

Inglasade brandskyddsdörrar i trapphuset.

I händelse av brand stängs brandskyddsdörrarna mot trapphuset säkert och automatiskt.

Generösa skjutdörrar utrustade med GEZE Powerdrive drivenheter karakteriserar den nya byggnadens entréområde. De kraftfulla drivningssystemen hanterar den höga vikten och de stora öppningsbredderna hos skjutdörrbladen elegant och utan problem – kontinuerligt, tillförlitligt och säkert. De ekonomiska och eleganta ECdrive-enheterna säkrar ett konsekvent högt tillträde för de mindre skjutdörrssystemen i fastigheten med bladvikter på upp till 120 kg.

Förebyggande brandskydd: flerfunktionsdörrsystem

Förutom skjutdörrar har GEZE även levererat olika automatiska slagdörrssystem till Jansen campus. Stora slagdörrar med tunga dörrblad och hög rörelsefrekvens utrustades med de kraftfulla slagdörrsautomatikerna TSA 160 NT. De öppnar och stänger dörrbladen helt automatiskt och tillgängligt – och nästan helt tyst.

GEZE brandskyddsdörrar – när säkerheten räknas

Invändigt i Jansen Campus har de manuella brandskyddsdörrarna med dubbla dörrblad utrustats med TS 5000 E-ISM dörrstängare med en dubbelsidig, ställbar hållmagnet i styrskenan. Här kombineras tillgänglighet och förebyggande brandskydd på ett elegant sätt. I öppetläge ger dörrbladen ett barriärfritt, enkelt tillträde. I händelse av brand identifieras röken automatiskt av den integrerade rökdetektorn i styrskenan, uppställningsfunktionen förbikopplas och dörren stängs automatiskt. En integrerad styrning av stängningssekvensen ser till att dörrbladen stängs fullständigt efter varje öppnande, vilket uppfyller funktionen av brandskyddsdörr. Den genomgående rundade designen hos GEZE dörrstängare fortsätter i dörrstängarna i serien TS 4000 som även används i ett antal dörrar på campus.

GEZE-produkter på Jansen campus

  • Slimdrive SL-FR RC2 drivenhet
  • TSA 160 NT slagdörrsdrivenhet
  • GEZE TS 5000 E-ISM dörrstängare
  • GEZE TS 4000