Fallstudier

Skiljeväggssystem i glas betonar den unika designen hos Novotel Hotel Heathrow

När man klickar sig igenom recensionerna om Novotel London Heathrow Airport ser man vid sidan av de vanliga kommentarerna som ”nytt, rent, bekvämt” förvånansvärt ofta synpunkter som ”modern design” och ”unik atmosfär”. Delvis är det GEZE-produkter, som vårt skiljeväggssystem i glas och våra automatiska skjutdörrar, som ligger bakom dessa gäströster.

GEZE deltar i alla utvecklingsfaser av ett projekt

För att vi ska kunna erbjuda våra kunder optimal support är det viktigt att vi blir delaktiga redan i ett tidigt skede av projektet. Detta gäller inte minst om det finns särskilda krav på design och estetik, eftersom vi på så sätt kan förhindra onödiga och mödosamma omarbeten. Vi använder oss av ett globalt storkundsprogram (Global Account Management – GAM), som stöder våra kunder från början av ett projekt och fram till de löpande service- och underhållsarbetena. Redan från börjar arbetade GEZE UK:s GAM-team, som ansvarar för hotellgruppen, nära tillsammans med bygg- och utvecklingsföretaget Nine Group builders and developers, de Londonbaserade inredningsarkitekterna Koncept Interior Design och järnhandeln Franchi plc från Kent.

Hela GEZE UK-teamet, från försäljning och distribution till service och finanser, arbetade tillsammans för att uppfylla kundens specifika behov och genomförde besök på plats för att ge råd om installation. Resultatet är ett mycket imponerande hotell som verkligen höjer ribban inom branschen. Hotellet har många exklusiva egenskaper som tydligt visar att lyx kan vara överkomligt.

Andy Howland, sälj- och marknadsföringschef, GEZE UK

Automatiska skjutdörrar vid hotellets entré – utrustade med GEZE Slimdrive

Det första intrycket är avgörande. Det gäller inte minst för hotell som för det första vill imponera på sina gäster och för det andra också vill välkomna dem på ett bekvämt och tillgängligt sätt. Ett bra hotell behöver därför funktionella, säkra dörrar, som dock även måste passa till designen och bidra till gästernas komfort på ett nästan osynligt sätt. GEZE Slimdrive SL NT är den perfekta lösningen för dessa behov. Det är ett automatiskt skjutdörrssystem för nödutrymningsdörrar som samtidigt lämpar sig utmärkt för glasfasader med högsta anspråk på design. Med en höjd på endast 7 cm är den Slimdrive-enhet som installerats här nästan osynlig, arbetar tyst och kan ändå förflytta vikter på upp till 125 kg. Slimdrive lämpar sig utmärkt för fastigheter med stora besökarantal, till exempel Novotel vid Heathrows flygplats. Dörrarna är utrustade med sensorer som ser till att barnhänder eller personer som står i dörröppningen inte fastnar mellan skjutdörrarna.

Automatiska skjutdörrar – GEZE Slimdrive hälsar hotellgästerna välkomna

Vår automatiska skjutdörr harmonierar perfekt med trappan upp till receptionen och gör ett imponerande intryck tillsammans med takkransen i hotellentrén.

Variabel rumsavskiljning med manuella skjutväggssystem från GEZE

På hotellets insida drar rumsavskiljningen mellan bar- och restaurangområdet genast blicken till sig. Här gör vårt skräddarsydda manuella skjutväggssystem (MSW) att rummet kan öppnas upp eller delas av för olika ändamål såsom privata evenemang eller frukostservering. Totalt nio glaspaneler står i perfekt harmoni med de naturliga formerna och mönstren med himmel och moln och passar perfekt in i rummets luftiga känsla. Med rullvagnen SmartGuide från GEZE kan alla typer av dörrblad implementeras bekvämt, enkelt och extremt användarvänligt. Det intelligenta skiljeväggssystemet i glas ger en rymlig, modern känsla och sätter en ny standard för den unika designen inom bar- och restaurangbranschen.

Lär mer om manuella skjutdörrsystem

Skiljeväggssystem i glas

Vårt flexibla och lättanvända skiljeväggssystem i glas gör att ett och samma utrymme enkelt kan konfigureras på många olika sätt utan att kännas trångt.

Säker och tyst dörrstängning – viktigt för hotellgästernas komfort

Individuellt justerbar stängningskraft bidrar till att minska det buller som uppstår när människor går in eller ut ur rum.

GEZE TS 2000 dörrstängare © GEZE GmbH

Hotell har många dörrar som ska uppfylla en rad olika behov och Novotel Heathrow är inget undantag. Hotellet kan stoltsera med 166 rum, ett gym, ett bibliotek, möteslokaler och en bar på taket med utsikt över flygplatsens startbana. ”Lugn och ro” och ”bullerskydd” är viktiga faktorer för hotellgäster – inte minst i närheten av en flygplats. På hotell är det vanligt att man hör hur dörrarna slår igen när gästerna lämnar sina rum. Inte här. På alla dörrar används nämligen dörrstängare från GEZE, vilket säkerställer att dörrarna stänger tyst utan att störa andra hotellgäster. Detta kan åstadkommas tack vare justerbar stängningskraft som kan ställas in individuellt beroende på dörrens vikt. Samtidigt säkerställer dörrstängarna att dörrarna stängs säkert och uppfyller lagstadgade krav på brandskydd.