Fallstudier

Otaliga funktioner och lyxig design

Schloss Elmau Retreat – Luxury Suites & Spa är berömt inte bara för sin historiska atmosfär. G7-toppmötet som hölls på den femstjärniga Superior Hotel i Krün, Garmisch-Partenkirchen år 2015, bidrog också till det internationella renomméet för det helrenoverade slottshotellet. GEZE har utrustat det lyxiga hotellet med moderna dörrsystem som uppfyller högsta krav på funktion, design och komfort.

Schloss Elmau Retreat utökar det historiska Schloss Elmau

Efter att en brand förstörde en stor del av det kulturminnesmärkta Schloss Elmau 2005, beslöt ägaren Dietmar Müller-Elmau att återuppbygga slottshotellet med ett flertal inslag av lyx. För att kunna erbjuda gästerna tillräckligt med utrymme trots de nya inslagen som en konserthall planerades ytterligare ett hotell på den stora egendomen, parallellt med renoveringen av slottet.

Schloss Elmau Retreat, med dess 47 sviter, är nu en del av huvudbyggnaden och en värld i sig själv. Designen, av München-arkitekterna Hilmer & Sattler, uppvisar lyx som ytterst raffinerad enkelhet. Den storslagna, moderna art deco-arkitekturen bygger på subtila influenser från Asien och Toscana, med utvalda material från jordens alla hörn.

Ett hotell som ett konstverk – förstklassiga dörrsystem

En dubbelbladig inglasad böjd skjutdörr är snyggt integrerad i den prestigefyllda entrén till lyxhotellet. GEZE Slimdrive SCR drivenheter förflyttar dörrbladen nästan ljudlöst och välkomnar hotellgästerna bekvämt och mycket effektivt.

Ett dörrsystem som är elegant integrerat i fasaden.

Christoph Sattler, arkitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

”Vi valde ett stort automatiskt böjt skjutdörrssystem från GEZE mot utsidan som en förbindelse mellan den sofistikerade fasadarkitekturen och atmosfären i entréområdet på Schloss Elmau Retreat. Dörrsystemet med fyra rundade glasdörrblad, smala aluminiumprofiler och en takrosett i silkesmatt, diskret grått betonar fasadens elegans.” Christoph Sattler, arkitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

Generösa passager med optimalt utnyttjande av dagsljuset

Claudia Dressel, arkitekt, DBLB Architekten + Ingenieure, München

”Denna skräddarsydda konstruktion med 360-graderstekniken hos serien Slimdrive SCR som integrerats i takrosetten, kombinerar estetiken hos glaset med de krav som ställs på dagens automatdörrar. En tillgänglig 2,3 m bred passage skapades, trots den begränsade fasadspalten. En passagehöjd på 2,65 m och sex rundade glaselement på sidan utnyttjar dagsljuset optimalt, och bidrar till den ljusa, inbjudande atmosfären”. Claudia Dressel, arkitekt, DBLB Architekten + Ingenieure, München

Glasskjutdörrar: perfekt harmoni med hotellets arkitektur

Ett annat automatiskt dörrsystem från GEZE betonar den eleganta designen i vindfånget i hotellets lobby: två skjutdörrssystem i glas med smala profiler Slimdrive SL NT ger tillgång till terrassen med utsikt över de magnifika Wetterstein-bergen.

Installationen av drivenheterna, endast 70 mm höga, på fasta inglasade träelement, visar att de klassiska utförandena från GEZE kan integreras i alla typer av arkitektur och i alla miljöer. Precis som överallt annars på hotellet har olika material och färger kombinerats på ett medvetet sätt: de bronsfärgade, pulverlackade aluminiumprofilerna och drivenhetskåporna till automatdörrarna är i perfekt harmoni med träelementen.

Bekvämlighet och säkerhet ™ tack vare innovativa automatdörrar

Automatiska dörrsystem med Slimdrive drivteknik uppfyller samtliga krav i den utmanande driften av hotellet:

  • Öppning och stängning med elegant precision
  • Automatisk justering av öppethållandetiden så att den passar rörelsefrekvensen
  • Individuella inställningar för alla rörelseparametrar för båda dörrbladen
  • Typgodkänd och certifierad enligt DIN 18650 och EN 16005
  • Modern styrningsteknik

utrymnings- och räddningsvägar med GEZE dörrsystem

Glasskjutdörrarna ger ett optimalt, enkelt tillträde i den dagliga verksamheten på hotellet tack vare drivenheten Slimdrive. I händelse av fara fungerar de som utrymnings- och räddningsvägar och som öppningar för lufttillförsel vid brand. Tack vare den särskilda drivenhetsvarianten FR ser nödöppningsknappen till att de öppnas säkert även i händelse av strömavbrott. Det böjda skjutdörrssystemet i hotellentrén har försetts med ett nödutrymningslås som gör det möjligt att stänga utifrån och in.

GEZE-produkter på Hotel Schloss Elmau Retreat

  • GEZE Slimdrive SCR drivenhet
  • Skjutdörrar i glas i serien Slimdrive SL NT