Fallstudier

GEZE automatdörrar bidrar till en trivsam atmosfär för unga patienter

GEZE är ledande leverantör inom dörrar, fönster och säkerhetsteknik även i Storbritannien. GEZE UK Ltd har implementerat moderna dörrlösningar på John Radcliffe Children's Hospital i Oxford och på ett skickligt sätt kombinerat klinikens olika funktioner med en bekväm atmosfär för de unga patienterna.

Osynlig effektivitet: Slimdrive SL skjutdörrsystem

Inglasade skjutdörrssystem i entrén till barnsjukhuset.

Automatiskt skjutdörrssystem i glas med drivenheter Slimdrive SL i diskret 70 mm design.

Barnsjukhuset John Radcliffe designades av Parry Bowen arkitektbyrå och uppfördes enligt senaste standarder för sjukhusarkitektur. Det verkliga blickfånget i huvudentrén är den automatiska skjutdörren med dubbla dörrblad med det kraftfulla drivningssystem GEZE Slimdrive SL som arbetar så gott som osynligt tack vare bygghöjden på endast 70 mm. Drivenheten Slimdrive SL passar in elegant och smidigt i den moderna klinikfasaden och hanterar tusentals rörelsecykler tyst och effektivt varje dag på det livliga barnsjukhuset.

”Vi är mycket nöjda med utformningen av entréområdet. Det är precis den slags atmosfär som förväntas på ett modernt barnsjukhus. Det förstklassiga hantverket ger ett viktigt bidrag till en bekväm och inbjudande atmosfär för både patienter och vårdpersonal”, säger Vickie Holcroft, Project Manager vid John Radcliffe Hospital.

Automatiska slagdörrar: komfort i hela klinikområdet

Slagdörrssystemen ur drivenhetsserien GEZE TSA används överallt i klinikkomplexet där funktion och enkelt tillträde har särskilt stor betydelse. Den automatiska drivenheten TSA 160 öppnar och stänger de automatiska dörrarna lätt och tillförlitligt, även i högfrekventerade passager. Överliggande dörrstängare TS 4000 ger ett flexibelt, enkelt tillträde vid slagdörrar med manuellt öppnande. Stängningskraften hos dörrstängarna kan ställas in individuellt och anpassas perfekt till behoven på varje klinikområde. De gör att dörrbladen kan öppnas med minimal ansträngning, till exempel av barn och svaga vuxna. TSA drivenheterna underlättar transporten av sängar och/eller patienter för klinikens personal.

Den tilltalande arkitekturen hos John Radcliffe Children's Hospital kräver säkra och hållbara produkter som klarar hög belastning, men som integreras på ett estetiskt sätt i fastighetens design. Slimdrive SL är det perfekta valet här. Slagdörrssystemen från produktserien TSA är oumbärliga på sjukhus. Ett enkelt tillträde tryggar framkomligheten i klinikbyggnaden – en förutsättning som kan rädda liv.

Jules Quested-Williams, försäljnings- och marknadsföringschef, GEZE UK Ltd

Tillträdesstyrning för övervakade klinikområden

För att trygga tillträdesstyrningen till känsliga sektioner av kliniken utrustades även slagdörrarna till operationssalarna och IVA-avdelningarna med en TSA drivenhet med elektromagnetisk låsning. Detta säkerställer att endast behöriga personer har tillträde till områdena.

GEZE-produkter på John Radcliffe Children's Hospital

  • TSA 160 automatisk drivenhet
  • TS 4000 överliggande dörrstängare