Fallstudier

Glasestetik: GEZE helglasdörrar i Leonardo Glass Cube

Integrerade helglassystem (IGG) är några av de mest innovativa lösningarna på glasmarknaden. Ett imponerande exempel på innovativ glasestetik är Leonardo Glass Cube i Bad Driburg. Här har GEZE installerat integrerade helglassystem med GEZE TS 550 IS golvdörrstängare.

Integrerat helglassystem i Leonardo Glass Cube

Leonardo Glass Cube är en konferens- och eventbyggnad från designerglasföretaget Leonardo som invigdes 2007. Det integrerade helglassystemet från GEZE skänkte frihet i designen av den imponerande glasfasaden, vars visuella estetik tidigare påverkades av skjutbeslagssystem och profiler.

Sömlösa glasfasader – med helglasdörrar från GEZE

Dubbeldörr i helglas i Leonardo Glass Cube, interiörvy. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

Transparent glasfasad utan synliga teknikelement: helglasdörr med GEZE TS 5000 dörrstängare.

På helglasdörrar från GEZE integreras profilen och skjutbeslagssystemet på ett osynligt sätt mellan de infällda glasrutorna så att det uppstår en sammanhållen yta – utan synliga eller skrymmande delar på glasytan. Den förstklassiga ytan erbjuder en helt transparent och visuell ljuskraft. Fönstrets samlade ”intelligens” är placerad mellan rutorna. Tack vare en diskret tryckt glaskant inuti rutan blir tekniken så gott som osynlig. Det bidrar till att skapa en stilistiskt sammanhållen fasadutformning, oavsett om man väljer modulbaserade glasskjutväggar, manuella eller automatiska skjut- och slagdörrar i glas eller inglasade anslags- eller pendeldörrar.

Skräddarsydda glasdörrar med integrerat helglassystem från GEZE

Det flexibla helglassystemet kan användas i helglasfasader inom- eller utomhus samt i fasta och rörliga skiljeväggssystem som ett sätt att dela upp väntutrymmen på flygplatser. Det kan även användas som avdelare i konferens- och eventbyggnader, shoppingcentra, banker, receptionsdiskar eller moderna kontorsflyglar. Designmöjligheterna är så gott som gränslösa. Samtidigt uppfyller GEZE helglasdörrar många olika krav vad gäller design och funktion:

  • Individuella krav på glasdesignen kan realiseras med hjälp av olika glastyper, till exempel med screentrycksmönster.
  • Specifika behov till exempel utökad värmeisolering, ljudisolering eller säkerhetskrav, kan uppfyllas med GEZE IGG.
  • Tillförlitlig funktionalitet IGG-lösningarna uppvisar samtliga fördelar från de tillförlitliga skjutbeslagssystemen från GEZE – inkl. ett flertal olika individuella inställningar.

I likhet med befintliga skjutbeslagssystem från GEZE kännetecknas det integrerade helglassystemet av låga underhållskostnader och höga komfortnivåer.

Helglasdörrar med maximal estetik

Dubbeldörr i helglas i Leonardo Glass Cube, exteriörvy. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

Sömlös dörrprofil med hög funktionalitet: det integrerade helglassystemet från GEZE.

I Leonardo Glass Cube betonar de minimalistiska helglasdörrarna kombinationen av mjuka, flytande strukturer och ett klart, rätlinjigt hölje. Våra integrerade helglassystem stöder glasmärkets strävan att bli ett livsstilsföretag.

GEZE-produkter i Leonardo Glass Cube, Bad Driburg

  • Integrerade helglassystem (IGG)
  • GEZE TS 550 IS golvdörrstängare
  • GEZE TS 5000 dörrstängare