Karuselldörrar för ökad komfort och säkerhet på Address Downtown Hotel Dubai

Förväntningarna är höga på både komforten och säkerheten på ett 5-stjärnigt hotell – inte minst i det prestigefyllda entréområdet. GEZE:s automatiska karuselldörrssystem och drivenheter, som är specialanpassade till fastigheten, ger ännu bekvämare tillträde och förbättrar säkerheten ytterligare på en av Dubais mest exklusiva adresser, Address Downtown Hotel.

GEZE:s bidrag till enklare tillträde till karuselldörrarna på Address Downtown Hotel:

 • Mycket enkelt och bekvämt tillträde och hög grad av tillgänglighet i de prestigefyllda entréerna med automatiska karuselldörrar
 • Specialutformade drivningssystem anpassade till den mycket stora och tunga 3-bladiga karuselldörrinstallationen:
  • Total höjd på karuselldörrarna: 5,9 meter, passagehöjd: 4,3 meter
  • Ytterdiameter: 3,8 meter, passagebredd: 1,8 meter
 • Bekväm och trygg passage, även med intensiva flöden, tack vare automatiska och flexibelt inställbara drivenheter
 • Utseende och design har anpassats:
  • Konsekvent stilren design i fasadens glas
  • Harmoni med interiören och foajéns höjd
 • Projektexpertis – standarddrivenheter anpassade till mycket höga karuselldörrssystem med tunga dörrar
 • Koordinering av samarbetet mellan alla parter som var inblandade i projektet
 • Hög grad av ansvar för snabb projektimplementering inom 30 dagar
5-stjärniga Hotel Address Downtown Dubai

© Nicolas Tohme / GEZE GmbH

Renodlad lyx redan i entréområdet på Address Downtown Hotel i Dubai

Detta 5-stjärniga hotell är en av de finaste adresserna i Dubais moderna city. Med 220 rum upptar hotellet de nedersta 12 våningarna i en skyskrapa som totalt har 63 våningar. Med en höjd på ”endast” 306 meter är byggnaden en av de mindre med Dubai-mått mätt, men erbjuder trots det en extrem lyxnivå. Hotellets generösa rum med högt i tak är precis lika lyxiga. GEZE spelar en viktig roll i implementeringen av de stora karuselldörrarna i entréerna. Vår drivteknik för de automatiska karuselldörrssystemen med tunga dörrblad, specifikt anpassad till de särskilda lokala förhållandena, säkerställer en hög grad av komfort vid samtliga dörrar – en självklarhet för ett hotell av denna dignitet.

Automatiska karuselldörrar ger en helt ny, välkomnande upplevelse

Anpassat standardprogram: Drivenheter och styrningsteknik från serien TSA 325 NT för karuselldörrssystem

Entrén till Address Downton Dubai Hotel © Nicolas Tohme / GEZE GmbH

Tack vare den extrema höjden och den generösa passagebredden känns karuselldörrarna i entréområdet som portaler till en exklusiv, modern orientalisk miljö. Dörrbladen på karuselldörrarna, som rör sig otroligt lätt och tyst, är endast en försmak av vad gästerna kan förvänta sig i fastigheten. Efter en brand på nyårsafton måste gästerna klara sig utan denna komfort under en ganska lång tid. Nu när de skadade områdena har sanerats fullständigt och ett omfattande renoveringsarbete har genomförts kan gästerna på nytt njuta av den lyx som de har blivit vana vid – i en helt ny look.

Tid för inspiration, ny design och förbättrad komfort och säkerhet

Det rörelsedrivande bolaget Emaar Hospitality Group utnyttjade tiden under reparationsarbetet till att helrenovera hotellet – med en ännu vackrare inredningsstil, fler rum och sviter, ytterligare en spaanläggning samt nya restaurangkoncept. Och hotellet kan fortfarande skryta med att ha den bästa utsikten över två av stadens landmärken precis i närheten: Burj Khalifa – världens högsta byggnad – och Dubai Fountain.

GEZE service från allra första projektdagen

Anpassat standardprogram: Drivenheter och styrningsteknik från serien TSA 325 NT för karuselldörrssystem

Särskilt höga karuselldörrar med tunga dörrblad © Nicolas Tohme / GEZE GmbH

Automatiska karuselldörrar i hotellentréerna ska alltid erbjuda bästa service med yppersta tillträdeskomfort. Detta kunde åstadkommas med GEZE:s effektiva och flexibla service på plats. De ursprungliga karuselldörrsinstallationerna, med stora dörrblad, påverkades av byggnadsarbetet och fungerade inte längre. Generalentreprenören DUTCO hade hoppats på att kunna reparera och underhålla befintlig teknik. Serviceexperterna vid vårt dotterbolag GEZE Middle East i Dubai involverades och fick ta hand om följande standardtjänster:

 • Besiktning av all teknik på de tre karuselldörrarna i entréområdet
 • Rådgivning vad gällde alla tekniska möjligheter till ökad komfort och säkerhet för dörrsystemen och drivenheterna

Projekterfarenhet och expertis på plats

Att byta ut dörrsystemen mot samma lösningar visade sig vara ogenomförligt eftersom reservdelar inte längre fanns tillgängliga. Kunden som hittills hade varit mycket nöjd med våra insatser beslöt att förlita sig på GEZE:s service och rådgivning vad gällde byte av de särskilda karuselldörrarna. Eftersom vi är en väletablerad samarbetspartner i regionen kunde vi leverera rätt drivteknik till dörrsystemen. Vår erfarenhet och vårt kunnande inom projektlösningar hjälpte oss att bemästra den utmaning som befintliga karuselldörrar med tunga dörrblad och den speciella arkitekturen utgjorde.

 • Leverans av driv- och styrningsteknik för karuselldörrar med tillhörande anpassning
  • mycket hög mekanisk baskonstruktion
  • höga och tunga dörrblad i glas
 • Vi uppfyllde samtliga krav på dörrkomfort och säkerhet för karuselldörrar på ett lyxhotell med internationellt klientel
 • Snäva tidsramar: dörrprojektet skulle genomföras och överlämnas till generalentreprenören DUTCO inom 30 dagar

Ansvar för genomförandet av projektet

GEZE serviceteam i Dubai tog sig an detta ansvar från starten och såg till att projektet utfördes snabbt och smidigt. Serviceexperterna, vår insatsstyrka, sammanlänkade alla parter som var engagerade i bygget och projektet. Här kombinerade man branschkunnande och yrkesskicklighet och utformade ett effektivt nätverk som gav inspiration till optimala, skräddarsydda lösningar för de speciella karuselldörrarna.

Fakta och fördelar med GEZE:s drivenheter

 • Anpassade automatiska drivenheter: samma driv- och styrningsteknik som i serien TSA 325 NT för karuselldörrssystem
 • Högsta säkerhetsstandarder i linje med DIN 18650 – toppmoderna säkerhetsfunktioner
 • Tystgående och tillförlitlig drift tack vare produkter av högsta kvalitet Made in Germany.
 • En hög nivå av isolering mot drag, värme, ökenstoft och buller från gatan
  • Effektiv separering av utom- och inomhusklimatet
 • Bekväm drift av karuselldörrarna tack vare DCU-teknik
 • Enkelt idrifttagande, underhåll och diagnostik med programvaran GEZEconnects

Anpassade servicekoncept från GEZE

GEZE:s service upphör inte i och med överlämningen av karuselldörrssystemen till DUTCO. I egenskap av expertpartner inom dörrinstallationer levererar vi support till dörrsystemen under hela deras livslängd, med skräddarsydd service och underhåll.

Vi erbjuder ett ”totalpaket” för

 • konstant maximal tillgänglighet
 • tillförlitlig och säker användning
 • värdebevarande och utökad livslängd

GEZE-produkter på Address Downtown Hotel Dubai

 • TSA 325 NT automatiska karuselldörrssystem för 3- eller 4-bladiga karuselldörrar med justerbar automatikhastighet lämpar sig för genomgångstrafik och de stöder även servofunktionen för ökad komfort med manuellt dörröppnande
 • GEZE ansluter programvaran för integrering av dörrsystemen i fastighetsstyrsystemet, så att parametrarna för de automatiska karuselldörrssystemen kan ställas in bekvämt och underhållas på ett tillförlitligt sätt med utgångspunkt i automatiska felrapporter och diagnostik