Fallstudier

GEZE ActiveStop: den nya dörrdämparen visar vad den går för i praktiken

Tyststängande dörrar, tillgänglig komfort: fysioterapimottagningen ”BEHANDELBAR 3.0” i Sindelfingen i närheten av Stuttgart drar fördel av den nya dörrdämparen GEZE ActiveStop. Det intelligenta Soft Close-systemet ger ett kontrollerat öppnande och stängande av slagdörrar inomhus.

Osynligt integrerade dörrbromsar för behandlingsrum

Närbild av dörrbladet med dörrstängaren Soft-Close. Foto: Jürgen Pollak för GEZE GmbH

GEZE ActiveStop: integrerat så gott som osynligt i dörrbladet © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Indragningsdämpare på lådor och skjutdörrar gör vardagen enklare på många sätt. GEZE erbjuder nu denna komfort även till innerdörrar. Med det nya systemet ActiveStop dörrstängare kan dörrarnas stängas så gott som ljudlöst och hållas stängda utan fallkolvslås.

”Patienterna blir överraskade när de ser GEZE ActiveStop in action”, säger Jule Kain, VD på fysioterapimottagningen. I början av april 2016 öppnade hon en filial av sin praktik i Sindelfingen i Stuttgart, där man specialiserar sig bland annat på bäckenbotten- och idrottssjukgymnastik.

På rekommendation av inredningsmontören har Jule Kain valt att installera de nya dörrdämparna GEZE ActiveStop på dörrarna till de fyra behandlingsdörrarna. Dörrdämparen, som är endast 28 mm bred, kan integreras nästan osynligt i alla standarddörrblad, med ett fåtal fräsningsväxlar. Funktionen och det nya enkla tillträdet för fysioterapimottagningen har redan rönt stor uppskattning på bara kort tid.

Jag är glad att slippa fula golvmonterade dörrstoppar – och dörrar som smäller igen när någon passerar. Med ActiveStop dörrdämpare är detta ett minne blott.

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0, VD

Tillgänglighet för innerdörrar med intensiv trafik

Rumsdörrar på fysioterapimottagningen BEHANDELBAR 3.0. Foto: Jürgen Pollak för GEZE GmbH

Dörrstängare Soft-Close – mer komfort i vardagen på mottagningen

I likhet med alla andra mottagningar är hygienen av yttersta vikt för BEHANDELBAR 3.0. ”Ibland använder vi massageolja. Tidigare behövde vi krångla med armbågarna för att öppna dörren”, säger Jule Kain.

Tack vare GEZE ActiveStop hör detta nu till det förflutna. Det spelar ingen roll om man ger dörren en lätt eller en kraftfull tryckning – systemet öppnar dörren säkert och automatiskt, fram till en stopposition som kan ställas in individuellt från 60 till 140 grader. ”Det är förstås en stor fördel om man inte har händerna fria”, säger Jule Kain.

Hela mottagningsteamet vande sig mycket snabbt vid fördelarna med GEZE ActiveStop. Det skulle vara fantastiskt att ha dörrdämpare i alla dörrar här!

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0, VD

Smarta dörrdämpare skonar väggar, möbler – och nerverna!

Tillträde till behandlingsrummet med öppen dörr: dörrbromsarna håller dörren säkert öppen i det förinställda läget. Foto: Jürgen Pollak för GEZE GmbH

Dörrbromsarna håller dörren säkert öppen i det förinställda läget.

Det är inte bara patienter och personal som har fördel av GEZE ActiveStop, utan även väggar och utrustning. GEZE ActiveStop bromsar dörren i rätt tid, och håller den säkert öppen i önskat läge. Det förhindrar skador på väggar och möbler i närheten av dörren och gör dörrstopp överflödiga. Tack vare den aktiva dämpningen stängs dörren långsamt och tyst från ca 25 grader, vilket förhindrar högljudda smällar, skador på dörren och personskador. Innerdörren öppnas enkelt med den nya lösningen från GEZE och stängs även på ett säkert sätt – helt utan låskolv. Dörrarna har ”fri rörlighet” i en vinkel mellan 25 och 60 grader, något som enligt Jule Kain ger patienterna en aha-upplevelse.

GEZE ActiveStop – fördelarna i översikt

  • Dörrbroms: Dörren hålls säkert fast i förinställt läge
  • Soft Close-teknik: Dörren stängs långsamt och tyst från ca 25 grader
  • Ingen låskolv: Dörren kan tryckas upp och dras igen med endast en lätt beröring
  • Förbättrad användarkomfort: slut med högljutt dörrslammer
  • Innovativ design: integreras enkelt och snabbt i dörrbladet

Mer om GEZE ActiveStop