Fallstudier

Välkommen till CityLife shoppingkvarter i Milano – med GEZE automatdörrar.

Shoppingkvarteret CityLife i Milano är ett av de mest spännande utvecklings- och arkitekturprojekten i vår tid. Det nya bostads- och kontorsdistriktet kommer att sätta varaktig prägel på det moderna Milano. Alla besökare till detta spektakulära shoppingkvarter kommer in genom automatdörrar från GEZE – välkommen!

Modern arkitektur: shoppingkvarteret CityLife i Milano

Shoppingkvarteret CityLife ringlar sig genom fotgängarzonen på den mark som en gång i tiden utgjorde utställningscentret Fiera Milano. Bakom den spektakulära utformningen av CityLife står den välkända arkitektbyrån Zaha Hadid Architects. Kvarteret som sträcker sig över tre plan kombinerar mode, underhållning, barer och restauranger. En tilltalande shoppingmiljö med mer än 100 butiker, i kombination med en biograf och restauranger, skapar en livfull atmosfär i detta ambitiösa utvecklingsprojekt i stadsmiljö.

Vi på GEZE Italia är mycket stolta över att vara en del av ett projekt av den här kalibern. Våra lösningar hör till de mest innovativa produkterna på marknaden idag, och vi är glada över att arkitektbyrån bjöd in oss.

Marco Montiglio, VD, GEZE Italia

GEZE automatdörrar i entréområdet

Automatdörrar överallt – ett viktigt inslag i shoppingcentret. Foto: GEZE GmbH

Automatdörrar överallt – ett viktigt inslag i shoppingcentret. © GEZE GmbH

Mer än 30 automatdörrar från GEZE installerades under uppförandet och används nu i det breda och ljusa entréområdet till shoppingdistriktet. De automatiska skjutdörrssystem som valdes till det prestigefyllda projektet är de tunna och eleganta Slimdrive BO och ECdrive FR, som garanterar genomgående tillförlitlighet och säkerhet på högsta nivå för entréer och nödutrymningsvägar. Med tilltalande utformning och små utrymmeskrav integreras dörrsystemen nästan osynligt i glasdörrarna och bidrar till ett optimalt utnyttjande av det naturliga ljuset i det inbjudande entréområdet till CityLife shoppingdistrikt.

GEZE skjutdörrar välkomnar besökarna till CityLife

Båda skjutdörrarna är certifierade enligt DIN 18650 och kan kombineras med GEZE SecuLogic utrymningssystem (EC-FR-RWS), tillträdeskontrollsystem samt fastighetsstyrtekniken. En särskilt viktig egenskap för nödutrymningsvägar: Integrerade, återuppladdningsbara batterier ser till att öppna och stänga dörrarna i händelse av strömavbrott. GEZE automatdörrar och skjutdörrssystem ger därför ett viktigt bidrag till säkerheten och komforten i CityLife shoppingkvarter i Milano.