Fallstudier

GEZE ombord AIDAdiva: moderna dörrsystem för det lyxiga fartyget

Som första klubbfartyg från AIDA Cruises kombinerar AIDAdiva toppmodern teknik och bekväm utrustning ute till havs. GEZE levererade skräddarsydda lösningar för dörrar och säkerhet, något som betonar AIDAdiva:s höga standarder vad gäller komfort, funktion och säkerhet.

Dörrkomfort ute till havs

AIDA Cruises sjösatte AIDAdiva den 20 april 2007 vid en spektakulär invigningsceremoni. Det första av fyra klubbfartyg från det internationellt renommerade kryssningsföretaget kännetecknas av bland annat ett stort antal utsides hytter med egen balkong samt modern scen- och underhållningsteknik ombord. GEZE levererar komfort ute till havs med skräddarsydda dörr- och skjutdörrssystem.

Funktionella dörrstängare – perfekta i alla miljöer

Bekvämt, tillgängligt och säkert: skjutdörr till fartygets interiör (foto: Ingrid Fiebak för GEZE GmbH)

Skjutdörrsystem på däcket till AIDAdiva

På flera områden av fartyget har man installerat eleganta, automatiska skjutdörrar. Skjutdörrssystem som GEZE VTM 300 eller GEZE Slimdrive VTM är perfekt utformade för områden med intensiv trafik och erbjuder säker och tillgänglig komfort, även när vågorna går höga. Skjutdörrar med olika böjning samt teleskopdörrar kompletterar den extraordinära arkitektoniska designen hos AIDAdiva.

Övriga GEZE-produkter som används på AIDAdiva passar in nästan osynligt i miljön – exempelvis har dörrstängaren GEZE Boxer integrerats komplett i dörrbladet, med en styrskena som är synlig bara när dörren är öppen.

Andra GEZE dörrstängare, som TS 2000, TS 4000, TS 5000 och TS 4000 Tandem, garanterar en hög och långvarig komfortnivå ombord. Passagerarna möts av den innovativa tekniken när de öppnar hyttdörrar och hyttfönster, på restaurangerna, i barerna och vid de dagliga promenaderna på däck.

AIDAdiva erbjuder sina gäster ett mycket stort urval av kulinariska specialiteter och underhållning i toppklass på 13 däck. Flexibla dörr- och skjutväggssystem från GEZE installerades vid de sju restaurangerna och 11 barerna, i träningsanläggningen samt på casinot.

Flexibla ytor tack vare manuellt skjutväggssystem

Flexibla användningsmöjligheter på däck: GEZE skjutväggssystem (MSW) (foto: Ingrid Fiebak för GEZE GmbH)

Däcket på AIDAdiva med skjutväggssystem

Ett manuellt skjutväggssystem (MSW) i elliptisk form skapar komfort i pool-/bar-området. Skjutväggssystemets glaspaneler går runt discjockeyns bord på övre däck. Det gör att hela området kan stängas manuellt på ett mycket smidigt sätt eller öppnas upp helt om så önskas.

En skimrande ridå av skjutelement, påminnande om surfbrädor, smyger sig runt själva poolbaren. Elementen är monterade på ett MSW-spår och kan förflyttas lätt och flexibelt. Löpskenans korrosionsskydd är helt nödvändigt för användning till sjöss.

GEZE-produkter ombord AIDAdiva

  • GEZE VTM 300 skjutdörrsystem
  • GEZE Slimdrive VTM skjutdörrsystem
  • Integrerade GEZE Boxer dörrstängare
  • GEZE TS 2000 dörrstängare
  • GEZE TS 4000 dörrstängare
  • GEZE TS 4000 tandem dörrstängare
  • GEZE TS 5000 dörrstängare
  • Manuella skjutväggssystem