Tools & resources

Digitala verktygslådan – verktyg från GEZE

Med hjälp av våra verktyg stöttar vi dig i alla projektfaser – från planering till implementering och daglig drift. Ta reda på mer om våra produkter i lugn och ro, planera och beräkna dörrar med dörrkalkylatorn för Powerturn eller formge komplexa byggnadsprojekt med BIM-objekt. Vi kan även ge dig användbara verktyg för idrifttagning eller service av GEZE-produkter.

Tools

Praktiska verktyg för dina projekt

Utöver personlig rådgivning hjälper vi dig med GEZE:s verktyg direkt från planeringsfasen på arbetsplatsen, men även under tiden som våra lösningar monteras. Med GEZE Tools kan du effektivisera dina projekt och genomföra implementeringen av projekten i lugn och ro. Vi hjälper dig i ditt dagliga arbete med viktig information, konfigurationsverktyg och specialprodukter. For example, doors and windows can be planned online.

GEZE WinCalc 2.0 Screenshot: konfigurator för fönsterteknik

Fönsterberäkningsprogram WinCalc 2.0 Screenshot

WinCalc

WinCalc är ett enkelt och smidigt program som på kortaste tid gör komplicerade beräkningar när du ska utforma fönstersystem. Med det här programmet kan du beräkna manuella och motordrivna ventilationsfönster, rökluckor (RWA) och system för naturlig brandgasventilation (NRWG) och utforma rätt nödströmscentral för brandgasventilation.

Logga in på GEZE:s klientportal

Powerturn Dörrdator screenshot

Powerturn Dörrdator screenshot

Powerturn dörrdator

Så här avgör du snabbt och smidigt vilka tillämpningsområden som Powerturn är bäst lämpad för: Med bara ett fåtal uppgifter som mats in i den webbaserade dörrkalkylatorn kan den ge definitiva uppgifter om möjlig bredd och vikt för dörrbladen.

Gå till Powerturn-dörrdatorn

Konfiguration av automatiska dörrsystem inklusive kabelscheman

GEZE:s klientportal ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt planera och konfigurera automatiska dörrsystem. Efter avslutad konfiguration får du automatiskt ett kabelschema. Det innebär planeringsprocessen att inte bara förenklas: Eftersom ritningarna är avsedda för en viss beställning kan de även användas för att ta fram exakt dokumentation. Vill du börja med planeringsprocessen nu behöver du bara logga in på klientportalen:

Gå till konfiguration av automatiska dörrsystem i GEZE:s klientportal

Verktyg för karuselldörrar och bågskjutdörrar

GEZE:s klientportal erbjuder dig möjligheten till enkel planering och konfiguration av karuselldörrar och bågskjutdörrar. Vill du börja med planeringsprocessen nu behöver du bara logga in på klientportalen:

Gå till verktyget för karuselldörrar och bågskjutdörrar i GEZE:s klientportal

MSW-konfigurationsverktyg

Man kan skapa omfattande projekt för manuella skjutväggssystem (MSW-system) utifrån några få uppgifter. Automatiskt skapad layout och detaljritningar underlättar och kompletterar installationen av systemet. De konfigurerade MSW-systemen kan sedan enkelt beställas direkt via vår klientportal.

Gå till konfigurationsverktyget för MSW på GEZE:s klientportal

Konfigurationsverktyget Pendulo

Utforma en komplett lösning från en och samma källa, snabbt, enkelt och individuellt med konfigurationsverktyget Pendulo. Du kan även bekvämt lägga beställningen direkt på nätet. Systemet kan monteras snabbt utan arbetskrävande ingrepp i golv, väggar eller tak.

GÅ TILL KONFIGURATIONSVERKTYGET PENDULO PÅ GEZE:S KLIENTPORTAL

GEZE THZ

© GEZE GmbH

Kabelplanering

När konfigurationsresultaten från WinCalc-konfigurationen överförs till GEZE:s klientportal får användarna automatiskt även ett kabelschema i enlighet med de skräddarsydda, egenskapsspecifika uppgifterna. Det innebär att projekteringen inte bara förenklas. Eftersom ritningarna är avsedda för en viss beställning kan de även användas för att ta fram exakt dokumentation.

Logga in på GEZE:s klientportal

Idrifttagningsväska

Idrifttagningsväska GEZE IQ windowdrives © GEZE GmbH

Serviceväska för fönstermotorer

Serviceväskan innehåller allting som behövs för driftsättning på plats och testning av fönstermotorer från GEZE:serien IQ windowdrive, även utan elanslutning. Det innebär att motorerna kan godkännas snarast möjligt. Med hjälp av denna fristående lösning, som ett gränssnitt mellan drivenheterna och serviceterminalen ST 220 GEZE, kan drivenheternas slag och hastighet justeras snabbt och enkelt. Det kompakta höljet är inte bara lämpligt för moderna drivenheter för brandgasventilatorer, men även för 24 V-drivenheter utan bussteknik.

Vill du ha mer information om serviceväskorna? Ring GEZE:s jourtelefon +46 8 732 34 00.

Nedladdningar

Viktiga nedladdningar för dina projekt

Services

Fler tjänster för dig

Vi kan hjälpa dig på alla projektstadier med GEZE:s serviceverktyg. Lär känna GEZE:s produkter på någon av våra kurser och beställ dem direkt med det webbaserade beställningsformulär. Du får en översikt över våra produkter genom prestandadeklarationerna.

BIM-objekt

Integrerad byggnadsplanering med GEZE:s BIM-objekt

  • Ladda ned BIM-objekt kostnadsfritt
  • Finns för ArchiCAD, Autodesk Revit, Nemetschek Allplan
  • Insticksprogram för gränssnitt mot konfigurationsverktyget för dörrar

När du använder ArchiCAD, Revit eller Allplan,kan du ladda ner och konfigurera BIM-objektet från GEZE i ditt CAD-program. BIM erbjuder ytterligare fördelar utöver byggnadsvisualisering, vilket är av särskilt intresse under planerings- och konstruktionsfasen. GEZE:s BIM-objekt innehåller information som underlättar planeringen av underhållsprocesserna och ger bättre kostnadsöverblick.

Läs mer om GEZE:s BIM-objekt

Videos

Upptäck GEZE:s spännande värld

Gå till vår GEZE YouTube-kanal och titta på utförlig information om GEZE:s produktsortiment i ett bekvämt videoformat. Utöver presentationer av GEZE:s lösningar hittar du även installations- och monteringsvideor här. Här finns all hjälp du behöver när du använder GEZE:s produkter.