Quintessenz: GEZE GmbH Grand Prix för Simon Runte

Ryttaren Simon Runte från RFV Weilheim/Teck vann den mycket tuffa hopptävlingen på sin åttaåriga Holsteiner-märr Quintessen. Han fick den bästa totalpoängen: 44,41 sekunder med en straff från rundan. Ryttaren fick prispengarna och en värdefull guldmedalj, medan hästen fick ett vackert GEZE-täcke.

Gratulera till en bra säsong

Elegant specialpris: GEZE:s hästtäcke för märren Quintessenz som tog hem tävlingen.

Vi vill gratulera Simon Runte. © GEZE GmbH

Våra gratulationer går till vinnaren, som redan är vinnare av den här säsongens tuffa hopptävlingar vid den nationella turneringen i Tübingen och den sydtyska turneringen i Nördlingen. För två år sedan nominerades han och hans häst Quintessenz till World Championships of Young Horses i belgiska Zangersheide. Han tränade bland annat med den olympiske ryttaren Paul Schockemöhle.

Hastigheten är inte allt

Andraplatsen togs av Tobias Sawatzki och hans åttaåriga belgiska märr Koresse de Jucaso (Göbrichen), som bara var en hundradels sekund långsammare med en straff. Snabbast var Markus Kölz och hans tioåriga kastanjebruna valack Dornadello (Winnenden) med 36,08 sekunder. Men fyra straffar medförde att de bara tog bronsplatsen. 30 hästar och ryttare startade, tio fick placeringar, men bara de bästa åtta ryttarna nådde ända till finalen. 

GEZE och hästsport

Prisceremoni i det bästa möjliga ridvädret. Sandra Alber, GEZE:s delägare, överlämnar priset till Simon Runte, vinnare av den mycket tuffa hopptävlingen. © GEZE GmbH

GEZE GmbH Grand Prix motiverar välkända ryttare år efter år. Det finns ett lika starkt band mellan GEZE och staden Leonberg som det finns mellan företaget och hästsport – ett av många sociala åtaganden. GEZE är av tradition huvudsponsor för hästtävlingarna i Leonberg (Leonberger Reiterspiele) och grundare av den högt ansedda hopptävlingen.