GEZE fick dubbla utmärkelser vid ICONIC AWARDS

Mångsidig sammankoppling: ICONIC AWARDS: Innovative Architecture är den första internationella arkitektur- och designtävlingen som bedömer samspelet mellan dessa ämnen. Den belyser den grundläggande betydelsen av hur enskilda produktgrupper samarbetar och belönar exceptionellt framgångsrika byggprojekt och innovativ inrednings- och produktdesign i fråga om arkitektur. ”Vinnare” i kategorin ”Product” var slagdörrsautomatiken Powerturn F-IS/TS medan det trådlösa tillvalet FA GC 170 vann priset ”Selection”.

Designhöjdpunkten Powerturn F-IS/TS: en look för två tekniker

Foajén till Leonbergs stadshus

Slagdörrsautomatiken Powerturn F-IS/TS i stadshuset i Leonberg. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Den unika kombinationen mellan slagdörrsautomatik och dörrstängare är en visuellt tilltalande, flerfunktionell variant för slagdörrar med dubbla dörrblad. Den är som snyggast när det aktiva dörrbladet rör sig och manövreras automatiskt för enklare tillträde och tillgänglighet. En speciell visuell egenskap hos dörrsystemet är det genomgående utseendet hos drivenheterna mellan de båda dörrbladen. ”Duo” är en välkommen lösning för asymmetriska dörrar. Sortimentet Powerturn drivenheter ger i stort sett obegränsade möjligheter för individuell byggplanering.

Läs mer om Powerturn

Trådlös och bekväm: det trådlösa tillvalet FA GC 170 för GEZE:s uppställningssystem

FA GC 170

Exempel på ett uppställningssystem

För att ge mer säkerhet och komfort har GEZE gjort sitt sortiment av uppställningssystem ännu mer tilltalande genom en viss tilläggsmodul. GEZE:s trådlösa tillval FA GC 170 gör det möjligt för dig att trådlöst sammankoppla takmonterade detektorer och manuella aktiveringsbrytare för den karmmonterade detektorn i samtliga av GEZE:s uppställningssystem. Konventionella trådbundna anslutningar kan ersättas med trådlösa alternativ. Inga separata kablar krävs. Detta underlättar och ger säkerhet vid planeringen, i synnerhet i kulturminnesmärkta byggnader. FA GC 170 är därför även en välkommen lösning för eftermontering och erbjuder välbeprövat förebyggande brandskydd.

Prisutdelning vid Pinakothek der Moderne

Platsen för prisceremonin kunde inte vara bättre: en av Europas viktigaste byggnader i fråga om modern konst, arkitektur och design. Prisceremonin hystes i Pinakothek der Moderne i München som en del av Expo Real den 8 oktober 2018. Alla produkter som vunnit priser listas i webbportalen ICONIC-Directory. Mer information hittar du på www.iconic-architecture.com.

Tyska designrådet Established promoter

Det tyska designrådet, som instiftades av den tyska förbundsdagen för tyska industrifederationen för ledande företag, är ett av världens viktigaste kompetenscentra inom design och arkitektur. Det fungerar som ett gränssnitt mellan formgivare och tillverkningsbranschen. Dess utmärkelser betraktas som en internationell kvalitetsstämpel för den senaste utvecklingen och designarbeten. Den oberoende juryn för ICONIC AWARDS: Innovative Architecture utgörs av representanter från arkitektur, inredningsarkitektur, design och märkeskommunikation.