Här kan barn uppleva kultur.

Olika produktioner och interaktiva stationer bjuder in barn och deras föräldrar att sjunka ned i den kände rövarens värld. På utställningen presenteras även författaren Otfried Preusslers liv och verk. Författaren dog 2013 och skulle ha fyllt 95 år den 20 oktober 2018.

”Genom vårt engagemang för Landesmuseum Württemberg kan vi kombinera båda och förstärka Stuttgarts kulturprogram. Vi tycker i synnerhet att det interaktiva museet är en fantastisk kulturform för barn och är därför glada över att kunna stödja projektet.”

Det är mycket viktigt för oss att stödja utbildnings- och kulturprojekt.

Brigitte Vöster-Alber, VD för GEZE GmbH
På barnmuseet Junges Schloss,

GEZE GmbH sponsrar barnmuseet Junges Schloss i Landesmuseum Württemberg i Stuttgart. Foto: Hendrik Zwietasch; Landesmuseum Württemberg, Stuttgart © Hendrik Zwietasch; Landesmuseum Württemberg, Stuttgart

Württembergs museum grundades 1862 och är det största kulturhistoriska museet i Baden-Württemberg. De samlingar som visas i Altes Schloss innehåller skatter i världsklass som tar besökarna med på en spännande resa genom regionens historia, från istidens konst till kungadömet Württemberg.

Som separat institution till Landesmuseum Württemberg och det första barnmuseet i förbundslandshuvudstaden har Junges Schloss, genom sina interaktiva utställningar, varit ett centrum för barn från fyra års ålder och deras familjer sedan oktober 2010.