GEZE på Fensterbau Frontale: innovativ dörr-, fönster- och säkerhetsteknik – med smart sammankoppling

GEZE förvandlar fastigheter till smarta byggnader med hög livskvalitet. Tillverkaren presenterar höjdpunkter från hela produktsortimentet med höga anspråk på innovation på Fensterbau Frontale 2020. Innovationer för smarta säkerhetsfönster och dörrlösningar samt produkter som redan är framgångsrika på marknaden kommer att presenteras. Utöver individuella lösningar kommer hopkopplings- och automatiseringslösningar samt GEZE:s service- och rådgivningstjänster för planerare och installatörer att vara i fokus.

Styr tunga blad enkelt och säkert

Styr tunga blad enkelt och säkert.

Styr tunga blad enkelt och säkert.

Stora fönster ökar vistelsekvaliteten i kontors- och boendemiljöer avsevärt. Utöver den rent visuella uppgraderingen släpper stora fönster även in mer dagsljus i rummen: många upplever detta som mycket mer behagligt än konstgjord belysning. Under 2020 kommer GEZE att lansera en smart drivenhet för vrid-tipp-fönster på upp till tre meters höjd som kombinerar ventilations- och säkerhetsautomatik. Denna drivenhet öppnar och stänger bladet i tippställning för naturlig ventilation samtidigt den sköter låsfunktionen. Den extremt tystgående drivenheten styrs antingen centralt av fastighetsstyrtekniken eller via kontrollpanelen direkt på drivenheten.

En behaglig miljö tack vare naturlig ventilation

En behaglig miljö tack vare naturlig ventilation.

En behaglig miljö tack vare naturlig ventilation. © Exorbitart / GEZE GmbH

Naturlig ventilation är en annan faktor inom hög vistelsekvalitet: GEZE kommer att presentera fönsterventilationssystem som effektivt kombinerar energistyrning, säkerhetsaspekter och en behaglig atmosfär på Fensterbau Frontale. GEZE kommer att presentera nya kopplingsmoduler på mässan, vilket gör det möjligt för fönstermotorer och säkerhetssensorer att enkelt anslutas och integreras i central fastighetsstyrning. Men teknik för naturlig ventilation kan även automatiseras helt och styras centralt: GEZE kommer att presentera nya KNX-kompatibla ventilationsstyrenheter som möjliggör fördefinierade ventilationsscenarier såsom önskat tidsfönster, CO2-ventilation eller nattkylning, men som även kan konfigureras individuellt.

Pålitlig tillträdesstyrning för olika rumssituationer

Pålitlig tillträdesstyrning för olika rumssituationer.

Pålitlig tillträdesstyrning för olika rumssituationer. © Annika Feuss / GEZE GmbH

Tillträdeskontrollsystem reglerar vem, var och när en byggnad eller områden inom den kan beträdas. GEZE kommer att bygga ut sin moderna portfölj av identifierings- och styrsystem med en ny smart lösning inom fastighetsautomation under 2020. Programvaran kommer att ge planerare och operatörer extra möjligheter som del av dynamiska säkerhets- och brandskyddskoncept, smart rök- och värmebortledning och individuell upplåsning av utrymningsvägar. GEZE kommer att erbjuda nya lösningar inom tillträdesstyrning för små och medelstora byggnader.