Fina utmärkelser för modern dörrteknik

GEZE:s dörrtekniklösningar har fått två nya priser från det tyska designrådet. Dörrstängaren TS 5000 SoftClose utsågs till vinnare i kategorin ”Building fixtures” vid ICONIC Awards 2019: Innovative Interior. Dessutom fick det trådlösa tillvalet FA GC 170 för uppställningssystem ett särskilt omnämnande i kategorin ”Building & Elements” från tyska designpriset.

ICONIC Awards: GEZE:s dörrstängare är ”vinnaren”

Den nya dörrstängaren TS 5000 SoftClose är ”vinnare” av ICONIC AWARDS: Innovative Interior 2019.

© Getty Images / iStockphoto

Den nya dörrstängaren TS 5000 SoftClose utsågs till vinnare i kategorin ”Building fixtures” vid ICONIC Awards 2019: Innovative Interior. Den slutgiltiga stängningskraften kan lätt och flexibelt ställas in via en ventil så att dörrarna stängs på ett ovanligt säkert och tyst sätt, även om det blåser eller drar, och passar till exempel för dörrar i underjordiska garage eller trappuppgångar. TS 5000 Softclose är den perfekta lösningen för kunder som vill ha dörrar som stängs tyst och säkert, till exempel i sjukhus, hotell och bostadshus.

Målet för ICONIC AWARDS: Innovative Interior är att upptäcka det bästa inom alla områden av inredningsdesign. De vinnande produkterna imponerade på domarna med sitt förstklassiga praktiska värde, sin funktionalitet och användbarhet och sin innovationsgrad. ICONIC AWARDS-ceremonin kommer att hållas den 13 januari 2019 som del av imm cologne som organiseras av Kölns konstförening.

Tyska designpriset: särskilt omnämnande av GEZE:s trådlösa tillval

Expertjuryn belönade det trådlösa tillvalet GEZE FA GC 170 för uppställningssystem med ett ”särskilt omnämnande” i kategorin ”Building & elements”.

Tyska designpriset handlar om kvalitetsdesign. Expertjuryn belönade det trådlösa tillvalet GEZE FA GC 170 för uppställningssystem med ett ”särskilt omnämnande” i kategorin ”Building & elements”. Priset delas ut till arbete vars design innefattar exceptionellt lyckade aspekter eller lösningar.

Brandskyddsdörrar måste stängas säkert och automatiskt när rökdetektorn aktiveras vid nödsituationer. Uppställningssystem gör dem mer lättillgängliga. FA GC 170 är en mycket välkommen lösning för eftermontering, som gör det möjligt att trådlöst ansluta takmonterade rökdetektorer och manuella stängningsknappar på GEZE:s uppställningssystem till den trådlösa modulen på den karmmonterade detektorn. Detta gör dörrsystemet till en optimal lösning om konstruktionsmässiga ändringar inte är önskvärda eller omöjliga, till exempel i byggnadsminnesmärkta hus, eftersom det inte påverkar designen. 

Det tyska designpriset är en av världens mest prestigefyllda designtävlingar och anses som det främsta internationella priset från tyska designrådet. Målsättningen är att upptäcka, presentera och uppmärksamma unika designtrender.