Utbildningsstart 2018: anpassad individuell utveckling

Unga människor vill utbilda sig för en ljus framtid. Individuell uppmuntran och en pålitlig arbetsgivare är nyckelkomponenter i en lyckad utbildning. Idag har vi nöjet att hälsa 16 nya lärlingar välkomna till tre respektive två utbildningsplatser inom industriteknik och kommersiell IT.

Tillsammans mot en bra framtid

De har många idéer och är på jakt efter den optimala kopplingen mellan deras egna idéer och den rätta utgångspunkten för deras karriär. De är imponerade av allt som GEZE kan erbjuda och att företaget förväntar sig något av dem. Arbete och lärande i en miljö där man skapar produkter som gör vår boende- och arbetsmiljö bättre och säkrare. 

I framtidens byggnader

Gruppfoto av första dagen av utbildningen 2018

Första dagen på drömjobbet: vi på GEZE önskar de 16 nya lärlingarna lycka till på det interaktiva introduktionsprogrammet. © GEZE GmbH

GEZE använder den senaste tekniken för automatisering, digitalisering och hopkoppling av dörrar och fönster. Företaget skapar smart teknik för dörrar och fönster som gör byggnader smarta. Vi har investeringspotentialen, förmågan och passionen för teknik för att vi ska kunna förverkliga denna vision. Vi behöver skarpa hjärnor för att fortsätta utveckla och expandera vårt företag. Personer som tycker om att ta ansvar och som gillar att tänka i nya banor och hitta okonventionella lösningar.

Utveckla din potential och känn dig som en i laget

Label TOP 100 Innovator 2018

GEZE är ett av de mest innovativa företagen i Tyskland: top 100-pris för ojämförlig innovationsförmåga. Foto: compamedia GmbH

Direkt från starten samarbetar vi med nya lärlingar inom utbildningsområdena 

 • IT-specialist inom programutveckling
 • IT-specialist inom systemintegration
 • Industriingenjör
 • Byggnadsingenjör 
 • Mekatronikingenjör 

för att säkerställa att de utvecklas maximalt efter sina förmågor, får arbeta med

 • intressanta och utmanande projekt
 • regelbunden återkoppling från utbildarna
 • främjande av särskilda färdigheter
 • ytterligare målmedveten support inom kärn- och specialistkompetenser, lediga eftermiddagar för studier
 • Utbildningsmentorer: Lärlingar i högre utbildning
 • Fritidsaktiviteter och socialt engagemang

Med blick för nya idéer

Vi främjar våra lärlingars individuella styrkor, till exempel genom skräddarsydd utbildning, vilket avspeglas i våra höga mentornivåer. Vi erbjuder en miljö som är perfekt lämpad för nya idéer. Moderna arbetsstationer och medieteknik i flexibla utrymmen möjliggör agila arbetssätt. Det gör det möjligt för teamen att sammankallas mycket snabbt. Detta främjar utbyte av idéer och sammanlänkning av olika kompetensområden. Båda är roliga och en viktig grund för att skapa innovativa produkter och den högsta kvaliteten. 

Ny utbildningsmodell inom GEZE: Training Cubed

Foto Adrian Pawliczuk

Utbildning och kandidatexamen på tre år. Vi önskar Adrian Pawliczuk fortsatta framgångar med Training Cubed. © GEZE GmbH

GEZE använder moderna utbildningsmodeller, till exempel inom det mycket föränderliga fältet informationsteknologi. Kombinationsmodellen Training Cubed är ett exempel. Detta är ett alternativ till utbildningsprogrammet för exceptionellt högpresterande lärlingar med avslutad gymnasieexamen eller som tagit studentexamen från yrkesskola.

Tre moduler 

 • snabb yrkesutbildning till IT-specialist (IHK)
 • kvalifikation som IT-projektsamordnare (IHK-certifikat)
 • Arbets-/studieprogram för utbildning till IT-specialist (IHK-test) 

Adrian Pawliczuk är en begåvad IT-talang som redan påbörjat modul nummer två: ”Med hjälp av Training Cubed kan jag slutföra min utbildning till IT-specialist snabbare. Samtidigt utbildar jag mig till IT-projektsamordnare. Jag kommer att gå ett utbildningsprogram till arbetsassistent efter mina studier. Examen motsvarar en kandidatexamen och öppnar många möjligheter för mig inom GEZE – även utomlands.”