Det automatiska skjutdörrsystemet ECdrive T2 för den toppmoderna ALDI-filialen i Tyskland

Den nya ALDI-filialen i Mühldorf am Inn i Bayern är ett riktigt blickfång. Som ett estetiskt utropstecken framtonar den träinramade konstruktionen med sin stilrena men ändå eleganta design i det konstruktionsmässigt sett monotona butiksområdet. Vi är glada över att kunna bidra till den nya utformningen av ALDI SÜD med vårt skjutdörrsystem GEZE ECdrive T2.

Toppmodern dörrteknik för anspråksfull arkitektur

När kunderna närmar sig den nya filialen imponeras de genast av den stora glasfronten i entréområdet. Den transparenta fasaden släpper in mycket dagsljus i den stora butiken på 1 200 m2 och skapar på så sätt en inbjudande atmosfär. För våra kontaktpersoner på ALDI SÜD var det viktigt att utrusta denna moderna, arkitektoniska juvel med tekniskt pålitliga och estetiskt tilltalande skjutelement. Dubbeldörrsversionen av vårt skjutdörrsystem ECdrive T2 var en fullt ut övertygande lösning.

Med nya ECdrive T2 uppfyller GEZE till fullo kundernas behov – inte bara i fråga om hållbarhet tack vare den värmeisolerade profilen, utan även vad gäller design, flexibilitet och expertis inom dörrinstallation.

Josef Viehbeck, regionchef GEZE

Termisk separation av profilerna är bara en av de imponerande egenskaperna hos ECdrive T2

Det dubbla arrangemanget med ECdrive T2 säkerställer bekväm, barriär- och kontaktfri passage in till butiken.

Barriärfri passage med GEZE ECdrive T2 © Robert Sprang / GEZE GmbH

I samråd med ansvarig arkitekt stod det snart klar att vårt kraftfulla och robusta skjutdörrsystem lämpade sig utmärkt för ALDI SÜD:s behov – inte minst eftersom systemet klarar mycket stora passeringsfrekvenser. Den genomtänkta konstruktionen imponerade med sina många smarta detaljer. Dörren kan exempelvis installeras mycket effektivt tack vare förborrade löpskenor och ovala hål. Den genomgående golvstyrningen för kontrollerad dränering av regnvatten var ytterligare ett plus, precis som den självrengörande rullvagnen som ger sänkta underhållskostnader. Sist men inte minst stöder GCprofile Therm kundens insatser för hållbarhet eftersom det termiskt separerade profilsystemet säkerställer en enastående verkningsgrad.

Skjutdörr med smal, elegant design

Passar in perfekt i entréområdets generösa glasfront – ECdrive T2.

Ett tilltalande blickfång – skjutdörrsystem ECdrive T2. © Robert Sprang / GEZE GmbH

Men GEZE ECdrive T2 har mer att erbjuda än bearbetningskvalitet och funktionsmångfald. För i synnerhet arkitekter är utseendet hos de monterade produkterna viktigt. Designen av skjutdörrsystemet ger ett mycket smalt och elegant intryck, med en kåphöjd på 100 mm. Dörren, med smala profiler, är stabil och klarar de flesta vikter. Och även den kreativa friheten fick utrymme: Drivenhetslängden kunde anpassas till det specificerade platsbehovet och kortas ned till 2 100 mm.

Se ECdrive T2 video

Före installationen höll vi en workshop gällande tillverkningen av det rörliga dörrbladet, något som avsevärt underlättade installationen av den specialtillverkade dörren för ALDI-filialen . Därefter var inte heller planeringsprocessen eller nedkortningen av drivenheten längre något problem.

Fritz Grassl, ägare till Fritz Grassl Metallbau

Heltäckande service under hela projektets gång

Det första steget var att tillsammans med ALDI SÜD välja den mest passande lösningen och skapa en optimal konfiguration. En av våra viktigaste uppgifter i detta sammanhang var att hjälpa kunden att hitta rätt profilsystem. I nästa steg hjälpte vi installationsföretaget. I en gemensam workshop med Fritz Grassl Metallbau tog vi fram ett skräddarsytt koncept för installation av skjutdörrsystemet. Som certifierade installatörer av GEZE-satser kunde deltagande medarbetare nu genomföra en detaljerad planering, självständigt installera drivenheten och anpassa dess längd. Våra konsulter stod självklart hela tiden till alla medverkandes tjänst.

GEZE är en tillförlitlig partner under produktens hela livslängd

Produktkvaliteten och de utmärkta villkoren för ECdrive T2 var självklart viktiga faktorer för ALDI SÜD. Men framför allt stärkte projektet vår policy att alltid tillhandahålla servicepaket som sträcker sig utöver kundernas förväntningar. Vi är glada och stolta över att vi till fullo kunde uppfylla kundernas krav och kraven från installationsföretaget. Det är ju det som är vår målsättning. Vi erbjuder support inte bara under projektplaneringen, utan även i samband med installation och underhåll. Kort sagt är vi en tillförlitlig partner för våra kunder under hela den tid som våra produkter är i bruk. Utöver det automatiska skjutdörrsystemet GEZE ECdrive T2 utrustade vi nya ALDI SÜD i Mühldorf am Inn med olika varianter av dörrstängaren GEZE TS 5000. Det är ytterligare ett bevis på den tilltro som våra kunder sätter till vårt företag.