Dörrautomatik för hygienisk och bekväm inpassering för byggbranschen


Tillgänglighet ökar komforten och livskvaliteten för alla. I dag planeras och byggs både bostäder och andra byggnader för att öka tillgängligheten. När man pratar med specialisterna på GEZE är de överens: Automatiska dörrsystem är en hygienisk lösning som gör att man enkelt och bekvämt kan passera in och ut utan att behöva röra vid dörren.

Automatiska dörrlösningar lämpar sig för alla typer av byggnader. Av hygienskäl har beröringsfria aktiveringsmekanismer blivit alltmer eftertraktade. I kontor, hotell, offentliga byggnader, och i synnerhet inom vården, har efterfrågan ökat betydligt i år i takt med den ökade medvetenheten om hur viktigt det är med god hygien. Men att bry sig om varandra handlar inte bara om hygien. Det handlar även om att öka tillgängligheten för alla, oavsett fysisk rörelseförmåga. Tillgänglighet angår oss alla. 

Beröringsfri aktivering förbättrar hygienen

Precis som alla andra har medarbetarna på GEZE kunnat konstatera att behovet av hygieniska lösningar är här för att stanna. Det är därför en självklarhet för GEZE att alltid erbjuda sina kunder en komplett lösning som ger bästa möjliga tillgänglighet.

GC 306 - Beröringsfri givare för styrning av automatiska dörrar

GEZE:s automatiska dörrar aktiveras med en beröringsfri sensor och man behöver därför inte röra dörren för att öppna den, vilket minskar risken för smittspridning. Det är en hygienisk lösning som gynnar alla. GEZE erbjuder flera olika aktiveringssensorer, däribland GC 306 som är ett utmärkt exempel på god funktionalitet kombinerat med ren och snygg design.

Lång erfarenhet av kvalitetsprodukter

GEZE har en stolt historia av att erbjuda högkvalitativa och moderna produkter och tjänster till den globala byggmarknaden.  Med GEZE:s automatiska dörrlösningar går det att kombinera barriärfri passering med en stor mängd funktioner och en stilren design. Automatiska dörrar har blivit allt vanligare ute i samhället och är särskilt lämpade för byggnader där det rör sig mycket folk.

GEZE har inte bara ett stort sortiment automatiserade lösningar som passar till olika dörrar. Företaget har även utökat sitt sortiment av aktiveringsmekanismer och sensorer för att möta dagens efterfrågan på hygieniska, beröringsfria lösningar samt dörrsäkerhet. I GEZE:s sortiment finns både slag-, skjut- och karuselldörrar som passar de flesta byggnader. GEZE:s Slimdrive EMD-F är ett populärt alternativ på många marknader tack vare sin pålitliga funktionalitet för slagdörrar utom- och inomhus, medan GEZE Powerturn är en robust och kraftfull lösning för de flesta tunga entrédörrar.

GEZE Powerturn

Automatiska dörrar används ofta i entréer, men GEZE erbjuder även lösningar för inomhusdörrar som gör det enkelt och bekvämt att röra sig runt i byggnaden. GEZE ECturn är en energisnål automatisk lösning för slagdörrar. Den diskreta designen gör att den smälter in i rummet och den pålitliga och tystgående automatiken gör den till ett självklart val för både kontor och vårdinrättningar.