GEZE - 105 E RWA system, LTU arena, Düsseldorf
LTU arena
GEZE - TSA 160 automatic swing door, LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160, LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 Behinderten-WC
GEZE - RWA 105 E, arena, Düsseldorf
RWA 105 E

LTU Arena, Düsseldorf Lika färgstark som världen i sig

Arkitektbyrå: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

LTU Arena är namnet på en multifunktionsarena, som byggdes i norra Düsseldorf i stället för det gamla Rheinstadion. Den fungerar framför allt som hemmaplan för Fortuna Düsseldorf och fotbollslaget Rhein Fire. LTU Arena erhåller kvalitetssigillet “Sprinkler protected“-bemärkelsen för förebildligt brandskydd.

Stadions koncept för säten är intressant. Arenans säten är bara till synes osorterat placerade i olika starka färger. Egentligen beror fördelningen av de färgglada sätesskålarna på arkitektens exakta plan, och stadion ger i en TV-sändning ett välfyllt intryck även vid måttliga sittande publikmängder. De färgglada sätena passade också så bra till mottot och olympiadkampanjens logotyp ”Lika färstark som världen i sig” där färgerna gult, rött, blått och svart tillsammans med gräsmattans gröna färg stod för de olympiska ringarnas färger.  

Med några produkter kunde GEZE bidra till hallens säkerhetskoncept och komfort. RWA-anläggningen 105 E förhindrar spridning av rök i en nödsituation genom ett intelligent avluftningssystem. Det automatiska slagdörrsautomatiken TSA 160, är byggt som en specialvariant för handikapp-WC så att dörren kan öppnas bekvämt i sitthöjd med ett knapptryck. Olika dörrstängare i systemet TS 5000, som t.ex. TS 5000 L eller TS 3000 V stänger dörrar säkert och tillförlitligt.