FocusOpen i silver: GEZE ActiveStop vinner än en gång ett ledande designpris


Ännu en prisutmärkelse bekräftar designkvaliteten hos GEZE ActiveStop: efter att ha vunnit ett pris 2015, har nu dörrdämparen för innerdörrar vunnit Design-Center Baden-Württemberg FocusOpen 2017-priset i silver för den nya versionen som monteras på ramen. Produkten visas till 22 november 2017 på den tillhörande utställningen i ”MIK Museum Information Kunst” i Ludwigsburg.

Designkvalitet står i centrum för det prestigefyllda priset. Panelen belönade GEZE ActiveStop-dörrdämparen i den nya versionen som monteras på ramen som en innovativ produktlösning med enastående designkvalitet och gav den en topplacering i kategorin ”Living”.

Den nya GEZE ActiveStop-dörrdämparen finns även i en version för inbyggnad i dörrbladet – ännu en pristagare. Bild: GEZE GmbH


GEZE ActiveStop utlovar innovativ bekvämlighet för rumsdörrar i kombination med elegant design. Det är enklare och bekvämare än någonsin att gå in i ett rum. Det intelligenta systemet ger kontrollerad, dämpad öppning och stängning av rumsdörrar, vare sig den eftermonteras som en version som enkelt kan monteras på ramen och tas bort igen, eller integreras diskret i dörrbladet. Tack vare det ringa integreringsdjupet uppfyller dörrdämparen för innerdörrar de strängaste designkrav och kan byggas in osynligt i praktiskt taget alla dörrblad.

Diskret stopp – enkel öppethållning – tyst stängning
Den intelligenta dörrdämparen förhindrar också skador på väggar och möbler i närheten av dörren, samt på själva dörren. Vare sig du trycker försiktigt eller mer energiskt öppnar GEZE ActiveStop dörrar oberoende upp till ett enskilt justerbart öppethållningsläge mellan 80 och 140 grader. Dörrarna stoppas vid rätt tid och hålls öppna i det läge som krävs på ett säkert sätt. Tack vare aktiv dämpning stängs de försiktigt och tyst när de når 25 grader. GEZE ActiveStop håller dörrar säkert öppna på egen hand utan behov av låshakar. Dörrarna löper fritt mellan 25 och 60 grader. De stoppas på ett säkert sätt från 25 eller från 60 grader.

Prestigefyllt och hävdvunnet designpris

Den nya GEZE ActiveStop-dörrdämparen säkerställer även ny dörrstyrning i versionen monterad på ramen. Bild: GEZE GmbH

Det internationella Baden-Württemberg-designpriset – utdelat sedan 2015 som FocusOpen – har en lång tradition att luta sig mot och har högt anseende både hemma och utomlands. Design Center Baden Württemberg bjuder in företag och formgivare över hela världen att delta. Focus Silver-priset går till produkter vars designkvalitet och innovativa lösningar imponerar inom en kategori.

Filer:
SV_FocusOpen2017.doc2.8 M