Belönade med ICONIC AWARDS 2017: Interior Innovation Skjutdörrssystemet GEZE Levolan 120


Att hitta och belöna det bästa inom alla inredningsområden – det är syftet med 'ICONIC AWARDS 2017: Interior Innovation', ett av de mest prestigefyllda designpriserna i den globala inredningsbranschen, som delas ut av Tyska Formgivningsrådet, Rat für Formgebung1). Skjutdörrssystemet Levolan 120 har vunnit i tävlingskategorin byggnadsinredning. Som en ytterligare belöning kommer Levolan 120 att presenteras i den internationella inredningsmässan i Köln 16 till 22 januari 2017 på Kölnischer Kunstverein.

Levolan 120 briljerade i utvärderingskriterierna fördelar, design, designkvalitet, innovationsnivå, användbarhet, funktion, handikappvänlighet, säkerhet och tålighet. Med strömlinjeformad design och hela systemets kompakta montering är det en perfekt lösning för alla arkitektoniska och monteringstekniska lösningar. Tack vare dem kompakta, modulära utformningen är den inte större än 'lillebror' Levolan 60, men klarar ändå dubbla belastningen. Därför är det en optimal lösning för tyngre dörrblad. Skjutdörrar i trä eller helt i glas med en dörrbladsvikt på upp till 120kg kan flyttas med elegant enkelhet och utan ansträngning. Hela beslagtekniken för Levolan 120 är integrerad i löpskenan, med en höjd om endast 50 mm. Levolan 120 har ett SoftStop-dämpningssystem, som också kan integreras i spåret, för säkerhet och komfort. Skjutdörrens blad leds mjukt och säkert till slutpositionen, så det är i stort sett omöjligt att något slår i ramen eller att fingrar hamnar i kläm. Specialdesignade dragrullar garanterar enastående fördelning av belastningen och jämna löpegenskaper. Borttagningsskydd aktiveras automatiskt när dörrbladets höjd justeras, vilket ger ytterligare säkerhet nästan av sig självt. Löpskenan till Levolan 120 är utformad för en glastjocklek på 10 - 12,76 mm. Detta gör det enkelt att integrera laminerat säkerhetsglas av standardtjocklekar. Levolans smarta monteringssystem gör att monteringen blir enkel och går snabbt.

 
1)    Det tyska formgivningsrådet Rat für Formgebung organiserar den här tävlingen, vilket skapar en unik plattform för nätverkande mellan arkitekter och fastighetsutvecklare med inredningsbranschen. Den startades för över 60 år sedan på initiativ av tyska Förbundsdagen. Dess uppgift är att främja kvalitet inom våra levnadsmiljöer genom bra design på alla områden. En högt kvalificerad, oberoende jury med representanter från design, handel och media bedömer de tävlande inom Interior Innovation och utser vinnarna.