Smart fastighetsstyrning: GEZE på Light + Building

Smart byggnad – många planerare och fastighetsförvaltare tolkar detta som automatisk och smart styrning av uppvärmning, ventilation, klimatanläggningar och belysning. GEZE Cockpit tillhandahåller automationsplattform som även kan styra dörr-, fönster- och säkerhetsteknik centralt eller integreras i den överordnade fastighetsstyrningen. GEZE kommer att presentera sin nya GEZE Cockpit-tillämpning på mässan Frankfurt Light & Building för tillträdesstyrning, naturlig ventilation och kompakta rök- och brandstyrningssystem. GEZE:s produkthöjdpunkter kommer att ställas ut i hall 9.1, monter B11, mellan den 8 och 13 mars.

GEZE Cockpit – öppet system för enkel integration

Automatiskt dörrsystem, fönsterteknik, rök- och värmeutsugsanläggning (SHE) och säkerhetsteknik kan styras centralt av GEZE Cockpit. Foto: GEZE GmbH

Automatiskt dörrsystem, fönsterteknik, rök- och värmeutsugsanläggning (SHE) och säkerhetsteknik kan styras centralt av GEZE Cockpit.

Automatiska dörrsystem, fönsterteknik, rök- och värmeutsugsanläggning och säkerhetsteknik kan styras centralt av GEZE Cockpit, även i stora byggnadskomplex. Det som särpräglar: andra smarta byggnadselement kan även enkelt integreras via den öppna kommunikationsstandarden BACnet, oavsett tillverkare eller underhållsgrupp.

GEZE erbjuder Cockpit i olika versioner. För små till medelstora byggnader finns den som fristående lösning. För större byggnader och byggnadskomplex finns den som en smart router, med vars hjälp smarta GEZE-produkter kan integreras i överordnad fastighetsstyrteknik såsom system för automatiska dörrar och fönster eller rök- och värmeutsugsanläggningar. GEZE Cockpit kan anpassas och konfigureras efter byggnadens storlek och funktion.

Kan anpassas individuellt för olika behov

GEZE Cockpit kan justeras efter byggnadens storlek och funktionen kan justeras och konfigureras. Foto: GEZE GmbH

GEZE Cockpit kan justeras efter byggnadens storlek och funktionen kan justeras och konfigureras. © iStock

På mässan kommer GEZE även att presentera de senaste modulerna för tillträdesstyrning och tillträdesövervakning, naturlig ventilation och rök- och värmebortledning. Alla dessa funktioner är lätta att integrera i GEZE Cockpit. Individuella scenarier kan sedan konfigureras och lagras i GEZE Cockpit: dörrar och fönster öppnas eller stängs med tidsinställning eller händelsedrivet, tillträdesbehörigheten kontrolleras eller också låses utrymningsvägarna upp och rök- och värmeutsugsanläggningarna övervakas. Statusen för de enskilda panelerna kan läsas av via visualisering, tidskrävande kontroller på plats kan begränsas avsevärt och fel eller felrapporter kan lokaliseras exakt.

Rök- och brandskyddslösningen för mindre projekt

Brandskyddskraven ökar hela tiden: GEZE presenterar en ny rök- och värmeutsugslösning som även kommer att göra det möjligt för småföretag att få ett smart och automatiskt skydd. Den nya strömstyrenheten för rök- och värmeutsugsanläggningar är förkonfigurerad, men kan även enkelt konfigureras med individuella scenarier. Den är lätt att använda och präglas av snabb installation och enkel driftsättning.