Ny kontrollpanel för mindre fastigheter: GEZE MBZ 300 N8

GEZE utökar sitt sortiment av styrningar för rök- och värmeutsugsanläggningar med nya MBZ 300 N8. Den nya kompakta kontrollpanelen med en storlek på 300x400x200 mm har utformats speciellt för små och medelstora fastigheter och trappor. MBZ 300 N8 är lätt att använda och kännetecknas av snabb installation och enkelt idrifttagande.

Enkel styrning av rök- och värmeutsugsanläggningar

© GEZE GmbH

Den nya kontrollpanelen MBZ 300 N8 med moduler för en brandcellsgräns och en ventilationsgrupp erbjuder en så hög flexibilitet för styrning av mindre rök- och värmeutsugsanläggningar som i regel förknippas med större system. Den är konstruerad för rök- och värmeutsugsanläggningar med sex till åtta fönstermotorer med en utgångsström på 24 V och 8 A. MBZ 300 N8 är försedd med ett ledigt uttag för ytterligare en MBZ 300-modul som möjliggör fler användningsområden (drivmodul, vädermodul eller relämodul).

Olika hopkopplingsmöjligheter

MBZ 300 N8 kan kopplas upp i nätverk med andra MBZ 300-modeller. Upp till 30 MBZ 300-styrningar kan anslutas till en stor rök- och värmeutsugsanläggning via en valfri CAN-modul. Enheten kan anslutas till ett system för fastighetsstyrteknik via gränssnittsmodulen GEZE IO 420. Ventilationsfunktionerna kan styras via protokollet BACnet MS/TP. Statusrapporter som larm och störningar skickas ut av styrningen.

Snabb och enkel installation av GEZE kontrollpanel

Trots sin kompakta storlek är MBZ 300 N8 mycket enkel att komma åt och därför även lätt att installera. Styrningen behöver inte heller parametersättas för standardtillämpningar eftersom den redan är förinställd. MBZ 300 N8 finns i förinkopplat utförande med insticksmonterad serieklämma. Kabeldragningen är utformad så att anslutna fönstermotorer från GEZE automatiskt kan skilja mellan ventilations- och larmlägen.

Objektspecifik styrning och enkel service

E 250 NT

E 250 NT © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

För objektspecifika krav erbjuder mjukvaran MBZ 300 omfattande justeringsmöjligheter även för avbildning av komplexa rök- och värmeutsugsfunktioner. Inställningar kan genomföras snabbt och säkert – även i efterhand. MBZ 300 loggar dessutom automatiskt alla rapporter och händelser från systemet, vilket innebär att fel kan identifieras snabbt och åtgärdas i samband med service. Serviceintervallerna är enkla att återställa.