GEZE:s personal firar sina jubilarer tillsammans med VD:n

Varje år firar GEZE GmbH medarbetare som arbetat för familjeföretaget i 25 eller 40 år. Det här året firades sammanlagt 13 anställda i Schloss Rosenstein Museum.

Ett särskilt jubileumsfirande

Nio av årets GEZE-jubilarer har arbetat inom företaget i 25 år, och tre har varit hos oss i hela 40 år. Ingen av dem kunde föreställa sig att de skulle arbeta så länge inom företaget när de en gång i tiden började. Brigitte Vöster-Alber, VD för GEZE, delade med sig av sina känslor i samband med att hon firade sitt 50-årsjubileum som VD för företaget. ”Jag var 24 år när jag tog över ledningen. När man är i den åldern tänker man inte så långt framåt. Jag trodde inte att det skulle bli 50 år. Men alltsedan barnsben fick jag höra att jag skulle ha det här jobbet länge”, säger Brigitte Vöster-Alber.


Sedan 1968 har hon hållit i rodret för företaget, som har ca 3 000 anställda i hela världen och som är en av de ledande leverantörerna av dörr-, fönster- och säkerhetsteknik, automatiska dörrsystem och fastighetsautomation. Sedan dess har hon fortsatt att utveckla och kontinuerligt utöka företagets strategi, produktportföljen och verksamheten utomlands. Totalt 28,8 miljoner euro har investerats i huvudkontoret i Leonberg under de senaste åren, vilket är ett uttryck för VD:ns starka engagemang för platsen och kvalitetsmärkningen ”Made in Germany”.

Stark sammanhållning

Årets GEZE GmbH-medarbetare firar ett jubileum på jobbet. Det här året firar även VD:n Brigitte Vöster-Alber sitt 50-årsjubileum inom företaget (främre raden, tredje från vänster). © GEZE GmbH

Familjeföretaget GEZE har medvetet en nära kontakt med sina medarbetare. ”Vårt firande av jubileer på jobbet är ett av årets viktigaste datum, eftersom vi inte hade kunnat vara det vi är idag utan våra medarbetare”, säger Brigitte Vöster-Alber. ”Jag är mycket glad över att jag också får fira ett jubileum på jobbet, och att vi firar vår långa lojalitet med GEZE tillsammans. Christine Lehnert, som arbetat inom företaget i många år, värdesätter även intimiteten med andra arbetskamrater inom företaget. Konsulten har arbetat inom GEZE i 25 år. ”GEZE har alltid stöttat mig, till exempel när min familjesituation förändrades. Företaget har alltid hittat lösningar som fungerar för båda sidor.”

Ett företag som inspirerar

Werner Weis har också arbetat inom GEZE i decennier. Under 2018 firade han sitt 40-årsjubileum med företaget. Som förman och utbildare i utbildningsverkstaden har han slutligen hittat sitt drömjobb efter att ha haft flera olika tjänster inom företaget. ”Det är väldigt roligt för mig att hjälpa och främja vår lärlingar inom industrisektorn. Det finns alltid något nytt.”, säger Werner Weis. ”Det är alltid mycket som händer inom GEZE: företaget håller hela tiden på att utveckla och skapa nya innovationer.”