Dörrteknik från GEZE belönas med GEZE Architects’ Darling Award

Vi på GEZE är mycket glada över att återigen ha tilldelats åtråvärda Architects’ Darling Award för 2020. Omkring 1 900 arkitekter och projektörer deltog i omröstningen om det prestigefyllda priset. Dörrteknik från GEZE fick ta emot Architects’ Darling i silver. Detta är sjunde gången i rad som det traditionsrika företaget har kunnat stå upp mot konkurrensen. 

Omkring 1 900 arkitekter och projektörer har sagt sitt: Architects’ Darling Award för 2020 gick återigen till dörrteknik från GEZE.

Omkring 1 900 arkitekter och projektörer har sagt sitt: Architects’ Darling Award för 2020 gick återigen till dörrteknik från GEZE. © Heinze GmbH

I motsats till många andra tävlingar inom arkitektur och fastighetsbygge är det inte en jury som beslutar vem som får ta emot ett pris utan arkitekter och projektörer från fältet.

"För oss är det en fantastisk bekräftelse på vårt arbete att återigen bli utsedda till Architects’ Darling, säger Marco Zaoral, Team Leader National PreSales Backoffice hos GEZE. Vi positionerar oss ganska medvetet som en serviceinriktad partner för arkitekter och projektörer under hela fastighetslivscykeln."  

GEZE stöder arkitekter och projektörer under hela fastighetscykeln

Beroende på vilken installation det gäller måste moderna dörrar uppfylla riktlinjer avseende brandsäkerhet, inbrott, värmeisolering, ljudisolering och tillgänglighet. De fyller för närvarande också viktiga funktioner i hygien- och tillträdeshanteringen, särskilt när det gäller kommersiella fastigheter. Detta resulterar i mycket komplexa kravprofiler både vad gäller enskilda dörrar och i fråga om förvaltningen av alla dörrarna i en fastighet. Användningen av många olika produktgrupper under projekterings- och konstruktionsfasen eller avsaknaden av en övergripande genomgång av dörrtekniken kan påverka implementeringen av mycket komplexa dörrsystem negativt. GEZE erbjuder arkitekter, projektörer och installatörer skräddarsydd rådgivning för projektering, installation och idrifttagande av komplexa dörrsystem i alla projektfaser. Detta omfattar praktiska projekterings- och hanteringsverktyg som till exempel gratis BIM-objekt, textbyggstenar för upphandlingstexter samt monteringsanvisningar och checklistor.