GEZE på FENSTERBAU FRONTALE 2018

Uppvärmning, belysning, ventilation och klimatreglering – alla dessa system är otroligt bra och naturligtvis mycket användbara. Men smarta byggnader är egentligen bara smarta om dörrarna och fönstren är automatiska och integrerade i ett fastighetssystem. På mässan Fensterbau Frontale mellan den 21 och 24 mars 2018 kommer GEZE att presentera nya och innovativa lösningar från dörr-, fönster- och säkerhetsteknik samt fastighetsautomation i sin monter 2-424 i hall 2 på Nürnbergmässan.

Professionella lösningar: smarta lösningar för dörrar och fönster

En av höjdpunkterna under mässan är GEZE Cockpit, den nya BACnet-baserade fastighetsautomationen som gör byggnader smarta genom att man nu även kan integrera automatiserade dörrar och fönster i ett enkelt fastighetssystem. Tack vare övergripande hopkoppling i smarta byggnader erbjuder GEZE Cockpit nya alternativ för bekväm, säker och energibesparande fastighetsdrift. Systemets unika styrka ligger i den centrala visualiseringen, driften och övervakningen av automatiserade GEZE-produkter för dörr-, fönster- och säkerhetsteknik. GEZE Cockpit kan användas som fristående system eller integrerat i en överordnad fastighetsautomation för att öka komforten, säkerheten och energieffektiviteten i vår arbets- och hemmiljö.

Här hittar du utförlig information

Genom sammankoppling i GEZE Cockpit och därigenom möjligheten till central styrning presenterar GEZE varianten F/R-IS/TS av slagdörrsautomatiken Powerturn, en unik och komplett flerfunktionell lösning med ett automatiserat och ett manuellt dörrblad. Med hjälp av den prisbelönta ”starka” Powerturn-drivenheten och välbeprövad dörrstängarteknik från GEZE kombineras fjärrmanövrering och övervakning med lättåtkomlig och säker dörrkomfort, nödutrymningsskydd, brandskydd och förbättrat inbrottsskydd i dörrsystemet. Motorkåpan som täcker båda dörrbladen bidrar till det eleganta utseende.

GEZE har även nya produkter inom dörrstängarteknik. En ny version med hög stängningskraft garanterar säker stängning av dörrarna även i begränsat utrymme eller i en ogynnsam miljö, till exempel i slussystem i parkeringshus med flera våningar. Smällande dörrar hör till historien – även utan extra dämpare. Uppställningssystem från GEZE kan kompletteras med en ny trådlös komponent. Den nya lösningen är perfekt för eftermontering av branddetektorer i taket.

Fasader kan göra mer!

Automatiserade, sammankopplade fönster skapar fasader som anpassas efter klimatet. För kontrollerad, naturlig ventilation kommer GEZE att presentera fasadfönster med drivenheter i IQ windowdrive-serien. Den nya generationen kedjedrifter Slimchain 230 V är särskilt elegant. Installation och driftsättning går nu ännu snabbare och smidigare. Via gränssnittsmodulen IQ box KNX kan fönster anslutas som direkta bussnoder i ett KNX-fastighetssystem och övervakas och styras på ett ”smart” sätt.

Boendelösningar: den nya dörrdämparen GEZE ActiveStop

GEZE kommer att presentera den nya versionen som monteras på ramen till dörrdämparen GEZE ActiveStop. Systemet sörjer för kontrollerad och dämpad öppning och stängning av innerdörrar. Den här karmmonterade modellen fästes smidigt i rätt position och kan sedan tas bort igen. Genom liveinstallationer i GEZE:s monter kan besökarna se hur lätt den eftermonterade versionen är att använda. I likhet med den version som är integrerad i dörren har den redan fått två priser.

Servicelösningar: underlätta arbetet med GEZE:s serviceverktyg

GEZE kommer att presentera nya verktyg som underlättar installatörernas och projekterarnas arbete. Ett av dessa är WinCalc. Konfigurationsverktyget för fönsterteknik gör det lätt att välja rätt fönstermotor. Nya, mer avancerade WinCalc 2.0 är ännu enklare att använda. Nu har programmet avancerade beräkningsfunktioner och en förenklad beräkningsmetod.