GEZE på BAU 2019: Lösning med mervärde – för byggnader värda namnet

Vårt mål är att stödja våra kunder och partner under alla faser av en byggnads livscykel. Besök oss på mässan BAU i München i hall B1, monter 538-539 den 14–19 januari 2019. Vi skulle tillsammans med dig ta reda på vad som skulle vara den bästa lösningen för din fastighet. Eftersom ett lyckat projekt alltid startar med en bra diskussion. Upplev den smarta fastighetsautomationen GEZE Cockpit för byggnader värda namnet.

Automatiska lösningar med öppen och intelligent kommunikation

© GEZE GmbH

GEZE:s lösningar kommer också att presenteras på BAU 2019 – i linje med de centrala ämnena på mässan – mot en fond av smart sammankopplade system. Dessa kommunicerar på basis av de öppna kommunikationsprotokollen BACnet och KNX. Fastighetsautomationen GEZE Cockpit i kombination med gränssnittsmoduler och automatiska produkter kommer än en gång att vara en av höjdpunkterna i montern. Den vidareutvecklas hela tiden och den senaste versionen av programvaran har ett nytt och mer intuitivt användargränssnitt och ytterligare funktioner, såsom larminställningar.

En annan höjdpunkt är nyutvecklingen av den pålitliga skjutdörrslösningen ECdrive. Kombinationen av en drivenhet och en nyutvecklad, termiskt separerad profil ger bättre driftegenskaper och enklare installation. Dessutom sörjer automatikens mindre kåpa och profilen med smala profiler för att designen blir diskret och attraktiv. GEZE kommer även att presentera en ny generation av automatiska motorlås med integrerad motorlåsstyrning.

Säkert, bekvämt och inspirerande: ny utveckling inom dörr- och fönsterteknik

Inom fönsterteknik gör en ny gränssnittsmodul det möjligt för automatiska fönster att skyddas på ett smart sätt med sensorer. Den kan kombineras med alla drivenheter från serien GEZE IQ windowdrive. En ny kompakt kontrollpanel för extra snabb och enkel installation visas också i GEZE:s monter. 

På BAU kommer det även att presenteras nya innovationer från dörrtekniksektorn: en ny rökdetektor med en vertikalt inställbar teleskopfunktion som sörjer för att rökinsugen lätt kan ställas in i komplicerade fallsituationer. Den nya dörrstängaren TS 5000 SoftClose kommer också att presenteras: beroende på krav, kan tillslaget ställas in eller dörrbladet bromsas in till den sista öppningsvinkeln. Men dörren kommer att stängas på ett säkert sätt med samma kraft, även under krävande omgivningsförhållanden.

Med dessa få komponenter är det möjligt att skapa en innovativ lösning. Foton: Jürgen Pollak för GEZE GmbH

Uppställningssystem med det nya trådlösa tillvalet FA GC 170 är ännu mer diskreta och säkra: det innebär att kabelanslutningar nu kan ersättas med en trådlös lösning – en välkommen lösning som även kan eftermonteras. Dubbel vinnare: GEZE:s trådlösa tillval fick pris vid ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture och German Design Award 2019. Vidare gör det nya automatiska låsningskonceptet för manuella skjutväggssystem (MSW) driften ännu säkrare och enklare, till exempel inom högkvalitativa butiksbyggnader.

Den nya dörrdämparen

Den nya varianten av GEZE ActiveStop passar i alla dörrar och ser perfekt ut. Foto: GEZE GmbH

© GEZE GmbH

En annan höjdpunkt är presentationen av den nya versionen av dörrdämparen GEZE ActiveStop som monteras på karmen – inklusive en liveinstallation i GEZE:s monter. Systemet sörjer för kontrollerad och dämpad öppning och stängning av dörrar och ger en helt ny komfort. Den här karmmonterade modellen kan bara fästas vid rätt position och sedan tas bort igen.

Internationella lösningar och servicelösningar: lösningar i linje med kundernas önskemål

Som multinationellt företag med produktionsanläggningar i Tyskland, Serbien, Kina och den spanska halvön erbjuder GEZE landspecifika lösningar. Slagdörrssystemet GEZE Powerturn finns även i en golvmonterad version, en modell som är speciellt utvecklad för den brittiska marknaden. Hela dörrautomationen kan i stort sett integreras osynligt i golvet och väggen. Dörrar med en vikt på upp till 125 kg och en bredd på upp till 1 250 mm kan manövreras. Versionen som monteras under golvet är extra lämplig för miljöer med särskilt höga estetiska ambitioner eller för användning med glasdörrar. 

Ett elslutbleck, som är specifikt utvecklat för den skandinaviska marknadens behov, är också en del av utställningen. Samma sak gäller för produkter som tillverkats vid GEZE:s produktionsanläggning i Kina för den asiatiska marknaden: bland utställningsföremålen finns lösningar för rök- och värmebortledning (RWA), golvdörrstängare och skjutdörrsautomatik. 

Presentation av GEZE:s breda tjänsteutbud, från planering till eftermarknadstjänster, kommer att avrunda mässan BAU 2019. Från de tidiga planeringsfaserna med GEZE:s BIM-objekt och individuella servicepaket och utbildningstillfällen till underhållstjänster sammanlänkar GEZE alla kunder och partner som medverkar i projektet under hela byggnadens livscykel med kompetens.