13 studenter påbörjar en varvad utbildning på GEZE

Efter gymnasiet frågar sig många studenter: Vad är det rätta alternativet för mig? Yrkesutbildning eller universitetsstudier? Teori eller praktik? Med ett kandidatprogram med integrerad praktisk erfarenhet kan studenterna kombinera teori och praktik direkt. Denna modell blir alltmer populär: 13 studenter påbörjade sina varvade utbildningsprogram inom vårt företag det här året i områden som industriell konstruktion, mekanisk konstruktion, informationsteknologi, mekatronik och företagsekonomi, med fokus på internationell handel eller digital företagsledning.

Vi erbjuder en kandidatutbildning i samarbete med Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW, Baden-Württembergs högskola för arbetsplatsförlagd utbildning). Det här behöver studenterna veta: Du kan ansöka till ett program med arbetsplatsförlagd utbildning om du har högskolebehörighet eller behörighet att studera vid högskola för tillämpad vetenskap med inträdesprov.

Terminsstart för varvade utbildningsprogram inom GEZE

Det finns goda orsaker till att välja ett program med arbetsplatsförlagd utbildning med GEZE och DHBW:

”Företagets nära samarbete, en tätt sammankopplad atmosfär och trygga karriärvägar är välkända.” säger en nybliven student inom industriell konstruktion.

”GEZE är ett globalt familjeföretag med tydliga mål och idéer. Jag vill vara en del av det och ge mitt eget bidrag till företagets framgångar”, säger en student inom företagsekonomi med inriktning mot internationell handel.

Fördelar med varvad utbildning inom GEZE:

  • Kandidatprogram med integrerade praktiska moment med en normal studieperiod av sex terminer för en kandidatexamen
  • Intensiv rådgivning och stöd under de praktiska momenten och kandidatuppsatsen
  • Möjligheter att fortsätta med ett masterprogram eller yrkesutbildning
  • Internationellt utbyte med GEZE:s 32 dotterbolag i olika delar av världen
  • Finansiering av utlandsstudier och internationella projektarbeten vid något av våra dotterbolag

Och bäst av allt: Studenter med arbetsplatsförlagd utbildning har fantastiska förutsättningar för en framtida karriär inom GEZE efter att de tagit sin kandidatexamen.

Utbildning av tekniker och chefer är av stor betydelse inom vårt mycket specialiserade teknikföretag. Därför är vi stolta över våra motiverade studenter, utvecklar deras styrkor och skapar en produktiv miljö som främjar nya idéer

Sinem Turan, HR-områdeschef

Teori och praktisk erfarenhet – inom landet eller utomlands

GEZE samarbetar med DHBW (Baden-Württembergs högskola för arbetsplatsförlagd utbildning)

Studenter i arbetsplatsförlagda utbildningar vid GEZE:s anläggning i Leonberg gagnas av intensiv support och enastående utbildnings- och arbetsförhållanden i multimediekontor och med ämnesövergripande team. Dessutom kan studenterna förvärva värdefull internationell erfarenhet vid något av våra 32 dotterbolag. Denna erfarenhet kommer garanterat att gagna dem både i deras yrkes- och privatliv.

Det här säger våra nya studenter om att börja terminen vid GEZE:

Jag fick höra talas om företaget från en kompis som redan fullföljt det varvade utbildningsprogrammet på GEZE. Hon hade bara positiva saker att säga om utbildningen, stödet hon fått och företaget och rekommenderade mig att gå den”, säger en student inom företagsekonomi med inriktning mot digital företagsledning.

En annan student inom företagsekonomi tillägger: ”Mitt första intryck är mycket positivt. Jag är särskilt förtjust i den avslappnade och mycket vänliga atmosfären bland mina arbetskamrater. Det kan vara någonting så simpelt som att alla säger ett vänligt 'God morgon' eller att motivera oss med ett 'Ha en trevlig kväll' till oss nya studenter – oavsett hur tidigt eller sent det är.”

Låter det intressant? Läs mer om varvade utbildningsprogram på GEZE här.

Börja din karriär inom GEZE! Här hittar du aktuella platsannonser.