AIDAdiva
GEZE MSW
GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva
VTM 300

GEZE ombord på AIDAdiva

En spektakulär ljusshow hölls i Hamburgs hamn den 20 april 2007 i samband med dopet av ett unikt lyxskepp: “AIDAdiva“. Fartyget är det första i en serie av fyra klubbfartyg som tillverkas för AIDA Cruises. Passagerarna har glädje av kombinationen av den senaste tekniken och modern utrustning. Majoriteten av hytterna är ytterhytter, och många har egen balkong. Klubbskeppets flärd kännetecknas av sin utrustning med den senaste tekniken för scen och underhållning. Den 30 april påbörjade ”AIDAdiva“ sin jungfrufärd från Hamburg till Palma de Mallorca.

GEZE GmbH levererade olika produkter ur sitt breda produktsortiment av dörr-, fönster- och säkerhetsteknik till denna gigant på havet. Skjutdörrssystem, som t.ex. GEZE VTM 300 eller GEZE Slimdrive VTM är perfekt utformade för stora trafikerande besöksvolymer och underlättar passage av en dörr, då manuell manövrering skulle vara alltför svår eller besvärlig att hantera. Olika cirkulära och teleskopiska skjutdörrssystem kompletterar perfekt den speciella arkitektoniska designen ombord. Inte alla GEZE-produkter syns vid första anblicken, som t.ex. den integrerade dörrstängaren GEZE Boxer, som byggts in helt dörrbladet och visar glidskenen när dörren är öppen. Ytterligare produkter är t.ex. dörrstängarna TS 2000, 4000, 5000 eller TS 4000 Tandem. Den innovativa tekniken från GEZE möter passagerarna när de öppnar dörrar och fönster i sina hytter, i restaurangerna, barerna, eller helt enkelt vid promenader på däck.

Utbudet av underhållning på AIDAdiva är lika varierat och generöst som allt annat ombord. På 13 däck erbjuder fartyget en rad olika alternativ för gästerna, däribland sju restauranger, elva barer, en fitness- och spaanläggning och ett kasino. Självklart efterfrågades GEZE-lösningar även i dessa områden.

Även i poolbaren används GEZE-produkter. Ett ellipsformigt löpande manuellt skjutväggssystem (MSW) av glasskivor löper runt DJ-båset på övre däck. På så sätt kan hela området stängas och öppnas manuellt och utan större ansträngning, stängas helt eller öppnas godtyckligt mycket. Även vid poolbaren kunde GEZE:s konstruktörer sätta sina färdigheter på prov: Runt om ringlar en skimrande gardin längs skjutelementen, och påminner om surfingbrädor. Denna flyttas på en MSW-löpskena. I detta projekt krävdes specialkunskaper särskilt inom området för styrskenor och korrosionsskydd.

AIDAdiva utökar AIDA Cruises världsberömda kryssningsfartygsflotta med ännu en luxuös gigant. Som sina föregångare (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura) står AIDAdivas vagga i Meyer-varvet i Papenburg. Den sjätte generationen sedan 1795 styr Meyer Werft, vars står namn för högvärdiga produkter, kvalitét och för speciellt lyxiga kryssningsfartyg - de kompletteras därför på bästa sätt med GEZE-produkter eftersom de ställer samma krav på sig själva.