GEZE - door systems, Carl Benz Center, Stuttgartrt
Carl Benz Center
GEZE - SCR-FR circular sliding door, Carl Benz Center, Stuttgart
Slimdrive SCR
GEZE - door closer TS 5000 R, Carl Benz Center, Stuttgart
TS 5000 R

Iögonfallande hotellentrédesign

Arkitektbyrå: KBK Architeken, Stuttgart

Carl Benz Centrat i Stuttgarter NeckarPark, som ligger mellan Porsche-Arenan och Gottlieb-Daimler-Stadion, består av Carl Benz Arena, det fyrstjärniga hotellet “Hilton Garden Inn“, och fungerar som VfB Stuttgarts fan- och servicecenter. Carl Benz-arenan med en kapacitet av upp till 2000 personer arrangerar med sin yta på 1500 m² olika fritids-, sport-, kultur- och företagsevenemang.

Den avrundade frontsidan ger byggnaden ett sirligt och slankt utseende. Fasaden, som redan blivit en symbol, blandar flata glaselement med röda välvningar och försilvrade metallpaneler. Arkitekternas idé blev ett fängslande färgspel: Byggnaden skimrar i silver eller rött beroende på åskådarens position.

GEZE bidrog med automatiska dörrsystem och dörrteknik i byggnadens olika delar. I köksområdet finns en röktät skjutdörrsanläggning med Slimdrive SL-RD-automatik, som ger säkerhet i nödsituationer. Olika dörrstängingssystem som TS 5000 R med integrerad rökdetektor och TS 5000 L-ISM-varianter (montering på dörrbladets anslagssida) finns bland annat i fasaden. Rundskjutdörren Slimdrive SCR-FR kan användas i nödutgångar och utrymningsvägar, och gör entréer till lyxhotell moderna och visuellt tilltalande.