GEZE - MSW Sliding wall element, Mövenpick Hotel, Stuttgart Airport
MSW Design- Sliding wall system
Slimdrive EMD
GEZE - MSW Sliding wall element, Mövenpick Hotel, Stuttgart Airport
Detail: MSW Schiebewandsystem

GEZE öppnar dörrar till Mövenpick Hotel vid flygplatsen

Arkitektbyrå: Reichel & Stauth, Braunschweig

Hotellet i åtta våningar som ritades av Braunschweiger Architekten Reichel + Stauth, byggdes i den östra delen av korttidsparkeringen vid terminalerna. Glasfasaden har en markerad byggkropp i avrundad H-form. Den generösa, rödtonade inglasningen ger optimalt dagsljus i alla områden.

GEZE utrustade genomgående det moderna hotellet med teknik. GEZE TS 4000 säkrar stängningen i samtliga rumsdörrar. Konferensrummet innehåller flera automatiska GEZE ECdrive-skjutdörrssystem för en säker och ekonomisk drift. I offentliga områden, såsom i foajén, används dörrstängarsystemet TS 5000 i versionen R-FS. Vid brand, frigörs dörrens uppställning och den stängs automatiskt. GEZE Slimdrive EMD är det enda slagdörrsautomatiken med endast 7 cm bygghöjd, och den integreras nästan osynligt i det välbesökta barområdet och ger de anställda tillgång till köket.

Hotellets interiör skapades av den världsberömda designern Matteo Thun. En visuell höjdpunkt i hotellrummen och korridorerna är GEZE:s MSW-designskjutväggsystem med de modernt skildrade motiven hjorthorn och skog. De olika positionerna i systemet med rörliga glaselement, ger hotellet en flexibel och transparent rumsuppdelning. Möjligheten till en egen design ger ett unikt och omisskännligt utseende.

Utformningen av hotellet och dess omgivning, gör hotellkomplexet till en plats för sinnlig upplevelse för alla besökare. På så sätt garanteras en trivsam vistelse för företagskunder, mässbesökare och även för resenärer.