GEZE - Hinged door drives TSA 160 Invers, Hesperia Tower Hotel, Barcelona
Automatic sliding door system Slimdrive SL
GEZE - electrical spindle drives, Hesperia Tower Hotel, Barcelona
Spindle drive
GEZE - telescope sliding door drive SLT , Hesperia Tower Hotel, Barcelona
TSA 160 Invers

GEZE-produkter i den spanska metropolen

Arkitektbyrå: Richard Rogers, UK och Balaguer y Arquitectos Asociados, Spanien

Med sitt 107 meter höga torn är nya Hesperia Tower Hotel en av Barcelonas högsta byggnader. Designen kommer från ett internationellt samarbete mellan två kända arkitektbyråer: Balaguer y Arquitectos Asociados i Spanien och Richard Rogers från Storbritannien.

Resultatet är en funktionell och estetisk byggnad, som passar perfekt i stadsmiljön. Tornet kröns av en spektakulär glaskupol med en diameter på 24 meter. Domkyrkan erbjuder besökarna en fantastisk, upp till 18 km vidsträckt utsikt åt alla håll. Under kupolen finns också den förstklassiga restaurangen "Evo" som leds av stjärnkocken Santi Santamaría.

GEZE utrustade genomgående det ambitiösa projektet med innovativa produkter. Skjutdörrsautomatiken Slimdrive SL och teleskopskjutdörrsautomatiken SLT ger funktionalitet i entréområdet, utan att avbryta byggnadens estetik. Slagdörrsautomatiken TSA 160 Invers ger säkerhet till nödutgångar och utrymningsvägar, och säkerställer att dörren öppnas säkert även vid strömavbrott. TS 2000 V stänger tillförlitligt hotellrumsdörrar på olika våningar. I mitten av den spektakulära kupolen i glaskatedralen ger GEZE:s elektriska spindelmotor frisk luft, och övertygar med sin perfekta anpassning till den moderna miljön.