GEZE kammade hem dubbla utmärkelser vid ICONIC AWARDS: Innovative Architecture – Unika automatiska svängdörrar och ett trådlöst tillägg för uppställningssystem


Helt integrerade: ICONIC AWARDS: Innovative Architecture är den första internationella tävlingen för arkitektur och design som beaktar hur de här båda områdena fungerar tillsammans. Den uppmärksammar hur fundamentalt viktigt det är hur enskilda produktgrupper interagerar. Utmärkelser delas ut till extraordinära konstruktionsprojekt och innovativ inredning och design i arkitektursammanhang. I kategorin ”Product” utsågs slagdörrsautomatiken Powerturn F-IS/TS till vinnare, medan det trådlösa tillägget FA GC 170 förärades utmärkelsen ”Selection”.

Powerturn F-IS/TS i fokus: en design för två teknologier

Den unika kombinationen av slagdörrsautomatik och dörrstängare är en visuellt elegant, multifunktionell variant för pardörrar.  Den allra mest tilltalande lösningen får man när det aktiva dörrbladet är rörligt och drivs automatiskt – för ökad användarvänlighet och tillgänglighet för alla. En särskild visuell aspekt är drivenhetens universella utseende på båda dörrbladen. Denna duo är en välkommen och optimal lösning för asymmetriska dörrar. Slagdörrsautomatiken i Powerturn-sortimentet erbjuder närmast obegränsade möjligheter till individuell byggnadsdesign.

 

Foto: Jürgen Pollak för GEZE GmbH, Signet: GEZE GmbH

 

Trådlös och praktisk: det trådlösa tillägget FA GC 170 för uppställningssystem från GEZE

För att göra utbudet av uppställningssystem ännu säkrare och mer praktiskt har GEZE kompletterat lösningen med ett speciellt tillägg. Det trådlösa tillägget GEZE FA GC 170 gör det möjligt att trådlöst ansluta takmonterade detektorer och manuella startomkopplare till detektorn som monteras på överstycket på alla uppställningssystem från GEZE. Standardkabelanslutningarna kan ersättas med trådlösa anslutningar och ingen separat kabeldragning krävs. Det underlättar planläggningen och skapar planeringssäkerhet, särskilt i kulturmärkta byggnader. FA GC 170 är därför också en välkommen lösning vid eftermontering och tillhandahåller ett beprövat och tillförlitligt förebyggande brandskydd.

 

Foto: Jürgen Pollak för GEZE GmbH, Signet: GEZE GmbH

 

Prisutdelning på Pinakothek der Moderne

Platsen för prisutdelningsceremonin kunde inte ha varit mer passande: en av Europas mest framstående byggnader för modern konst, arkitektur och design. Pinakothek der Moderne i München står värd för prisutdelningen som ingår i Expo Real den 8 oktober 2018. Alla de prisbelönta produkterna presenteras i webbportalen ICONIC-Directory. www.iconic-architecture.com

Det tyska designrådet är organisatör

Det tyska designrådet bildades av det tyska industriförbundet BDI och flera ledande företag som ett resultat av en resolution från Tysklands parlament. Det verkar i skärningspunkten mellan sektorerna för design respektive konstruktion. Rådets utmärkelser är ett internationellt kvalitetsbevis för aktuella utvecklingar och designtjänster. Den oberoende juryn för ICONIC AWARDS: Innovative Architecture består av representanter från fackområdena arkitektur, inredning, design och varumärkeskommunikation.